Welkom op onze
Woonblog

Laat u ook inspireren door hout!Gratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Kies uit deze categoriën om de resultaten te filteren:InspiratieTrendsWoonplezier
Blog
Geïnspireerd door hout
 • Een houten vloer behandelen: tips en advies

  Lang genieten van je houten vloer? Dan is een goede nabehandeling - en deze regelmatig herhalen - essentieel. Een houten vloer behandelen betekent dat je een extra beschermlaag aanbrengt. Deze laag helpt de vloer langer mooi houden en maakt deze minder vatbaar voor vuil en vlekken. 

  Gepost op 01 november 2021 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Zo krijg je vetvlekken uit een houten vloer

  Met inmiddels ruim 60 jaar vakmanschap staat Knulst garant voor prachtige, hoogwaardige houten vloeren. Toch kan een vloer nog zo goed afgewerkt en degelijk zijn: hout vraagt om onderhoud. Gelukkig zijn er maatregelen die je kunt treffen als je lang wilt genieten van een vlekvrije vloer. Ontdek hier hoe je vetvlekken in een houten vloer kunt voorkomen én genezen.

  Gepost op 04 april 2022 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Houten vloer in de olie of lak? Dit is volgens ons de beste keuze

  Een houten vloer is een prachtig en duurzaam type vloer. Om lang van houten vloeren te genieten is het wel belangrijk dat je het materiaal afwerkt en voorziet van een beschermlaag. Dat kan met olie maar ook met lak. Beide worden veel toegepast, maar wat is nu het beste: een houten vloer in de olie of lak?

  Gepost op 26 april 2022 door Petra Knulst in #trends
 • Een houten vloer in kleuren: bij Knulst is (bijna) alles mogelijk

  Wil je iets unieks in je interieur proberen? Of is het tijd voor een nieuwe woonstijl? Wat je wens ook is, bij Knulst Vloeren is veel mogelijk. In ons assortiment kun je bijvoorbeeld een houten vloer in verschillende kleuren vinden. Van neutrale, lichte kleuren tot opvallende trendkleuren: alles kan!

  Gepost op 21 juni 2022 door Petra Knulst in #trends
 • Wat kost een Houten Vloer / Parketvloer?

  Een houten vloer – ook wel parket of parketvloer genoemd – is een zeer populaire keuze. Dit is niet zonder reden, want houten vloeren hebben een natuurlijke uitstraling en zijn enorm duurzaam – een goede vloer gaat minstens 50 jaar mee. Doordat er veel variatie mogelijk is wat betreft de kleuren, legpatronen en afwerkingen, zijn deze vloeren geschikt voor iedere interieurstijl. Wanneer u een houten vloer overweegt, is er één vraag die zich onvermijdelijk aandringt: ‘Wat kost dat nou, een houten vloer?’

  Gepost op 12 mei 2020 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Een houten vloer combineren met tegels: zo doe je dat

  Door het hele huis dezelfde vloer leggen? Waarom zou je? De woontrend van het moment is om verschillende soorten vloeren te combineren. Je kunt bijvoorbeeld een houten vloer combineren met tegels: een trend die we steeds meer zien.

  Gepost op 18 januari 2022 door Petra Knulst in #trends
 • Waarom je een houten vloer inclusief leggen wilt aanschaffen

  Ben je een handige Harry - of handige Henriëtte? Wil je klusjes graag zelf klaren, om geld te besparen of omdat je gewoon graag bezig bent? Dat snappen we helemaal. Klussen in huis is niet alleen leuk maar ook besparend. Toch zijn er een aantal klusjes die je beter aan professionals kunt uitbesteden. Een vloer leggen is daar een voorbeeld van. Dit is waarom je een houten vloer inclusief leggen wilt aanschaffen.

  Gepost op 18 januari 2022 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Bamboe vloeren; duurzaam en stijlvol

  Bamboevloeren zijn er in veel soorten en maten. Maar wat is een bamboevloer nou precies, en welke opties zijn er? We leggen het uit..

  Gepost op 04 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Welke houten vloer past bij de keuken?

  Het is een hardnekkig fabeltje dat houten vloeren niet geschikt zijn voor in de keuken. Hoewel hout in zijn natuurlijke vorm wellicht eigenschappen heeft die het minder geschikt maken voor deze ruimte, is een houten vloer bewerkt en beschermd. Kies voor kwaliteit en je kunt hout in elke kamer van je huis neerleggen.

  Gepost op 01 november 2021 door Petra Knulst in #trends
 • Zo kun je het uitzetten van een houten vloer voorkomen

  Hout wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor vloeren en meubels. Geen wonder, want hout als materiaal is tijdloos, chique en veelzijdig. Het is echter ook een materiaal dat kan uitzetten. Geen zorgen: het uitzetten van een houten vloer kun je voorkomen.

  Gepost op 06 december 2021 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Houten jaloezieën

  Mooi, praktisch, tijdloos, uniek, natuurlijk. Dit zijn de eerste woorden die mij te binnen schieten als ik aan houten jaloezieën denk. 

  Gepost op 14 januari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Dit kost een houten visgraat vloer (en hier hangt de prijs vanaf)

  Al sinds jaar en dag is de houten visgraat vloer ongekend populair. Het is een type vloer dat luxe uitstraalt, maar ook warmte. Bovendien is het visgraatpatroon de ideale manier om een saaie houten vloer leven in te blazen. Wil je meer weten over de kosten van een houten visgraat vloer? Of ben je benieuwd naar de oorsprong van dit bijzondere vloertype? Misschien wil je wel weten of er alternatieven zijn het visgraatpatroon. Dat en meer ontdek je door verder te lezen

  Gepost op 14 september 2021 door Petra Knulst in #trends
 • Een houten vloer schoonmaken: zo pak je dat aan

  Als je er goed voor zorgt, kan een houten vloer tientallen jaren meegaan. Afhankelijk van de kwaliteit van een vloer kan dit zelfs een leven lang zijn! Maar dan moet je wel goed voor je vloer zijn. Een houten vloer schoonmaken is niet ingewikkeld, maar het vraagt om enige kennis. 

  Gepost op 06 december 2021 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Houten kantoorvloer

  Werken doe je in je hoofd, thuis, in de auto maar vooral op kantoor. En hoe kan je zorgen voor een inspirerende werkplek? De omgeving waar je werkt heeft invloed op jouw manier van werken en op je concentratievermogen. Hoe kan jij je kantoor zo inspirerend mogelijk maken?

  Gepost op 11 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Een houten vloer schuren: waarom, wanneer en hoe doe je dat?

  Je hebt een prachtige houten vloer in huis? Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Bovendien wil je dat de planken mooi blijven, ook als ze jaren oud zijn. Door een houten vloer te schuren kun je er langer van genieten.

  Gepost op 14 september 2021 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Kersen houten vloer

  Kersen is een prachtige, warme en roodbruine houtsoort met soms wat geaderd kernhout. Kersenhout staat bekend om zijn unieke en chique uitstraling. De vloer spreekt van zichzelf.

  Gepost op 14 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Welke Houten Vloer kan in een Keuken?

  Tijdens het uitkiezen of ontwerpen van een keuken denkt u wellicht niet direct aan de vloer. Een gemiste kans, want de stijl van uw keuken wordt grotendeels bepaald door de vloer die u daar laat leggen. Met een parketvloer in uw keuken kunt u alle kanten op, want er valt meer dan genoeg te kiezen qua houtsoort, kleur, legpatronen en afwerkmogelijkheden. Dus wilt u een landelijke, moderne of juist industriële uitstraling in uw keuken? Dan is een houten vloer of parketvloer wat u zoekt.

  Gepost op 25 mei 2020 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Een Houten Vloer of Parketvloer met Vloerverwarming, Kan dat?

  Er zijn weinig dingen zo prettig als de aangename warmte die vloervloerverwarming levert. Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen kiezen voor het comfort van een vloerverwarming in combinatie met een houten vloer of parketvloer. De voordelen van vloerverwarming op een rijtje:

  Gepost op 05 juni 2020 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Onderhoud en Schuren van Houten Vloeren / Parketvloeren

  Eén van de voordelen die een kwalitatieve houten vloer of parketvloer u biedt, is dat deze enorm lang mee gaat – minstens 50 jaar. Desalniettemin is een houten vloer een flinke investering, dus het is logisch dat u uw vloer goed wilt verzorgen. Het goede nieuws is dat een houten vloer of parket vloer relatief weinig onderhoud vergt, maar er zijn een aantal zaken die goed zijn om te weten.

  Gepost op 26 juni 2020 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Hout en vloerverwarming, gaat dat samen?

  Dit is een vraag die vaak wordt gesteld bij Knulst houten vloeren. Vloerverwarming is een prettige manier van het verwarmen van je huis.

  Gepost op 12 april 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Witte houten vloeren

  Een witte houten vloer creëert ruimte in je huis. Door de lichte kleur en de rust die het uitstraalt lijkt je huis ruimer. Ook past een witte houten vloer bij veel verschillende stijlen. 

  Gepost op 23 december 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Welke houten vloer past bij jou?

  Binnen onze veelzijdige collectie, onderscheiden we 5 typen houten vloeren. Bezoek onze showroom of nodig ons vrijblijvend thuis uit om samen te kijken wat het beste bij je past.

  Gepost op 23 januari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • De charme van shutters

  Deze al eeuwenoude luiken worden over de hele wereld gezien. Van oude paleizen in Frankrijk tot kleine kerkjes in Cuba. Oh, wat zijn ze sfeervol en charmant. Deze al eeuwenoude luiken worden over de hele wereld gezien. Van oude paleizen in Frankrijk tot kleine kerkjes in Cuba. Oh, wat zijn ze sfeervol en charmant. 

  Gepost op 04 februari 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Vintage vloeren

  Vintage is een woord wat tegenwoordig veel gebruikt wordt. Naast dat het een bepaalde woonstijl is, kan het ook betrekking hebben op kleding, jurkjes en meubelstukken...

  Gepost op 10 maart 2019 in #inspiratie
 • Essen houten vloer

  Essen is een prachtige, neutrale houtsoort. De jaarringen van essen zijn goed zichtbaar, wat zorgt voor mooie kleurnuances in de vloer.

  Gepost op 04 februari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Hout voor deuren!

  De eerste indruk is meestal het belangrijkst. Dat is zo wanneer je iemand voor het eerst ziet, maar ook wanneer je een huis in loopt.

  Gepost op 26 februari 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Houten vloer in een appartement

  Een houten vloer spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Maar helaas is het niet altijd toegestaan om klakkeloos een houten vloer te leggen...

  Gepost op 01 april 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Kinderkamer: leuke ideeën!

  In een kinderkamer kun je niet genoeg kleur gebruiken, kinderen houden namelijk van kleur. 

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Gestoomd eikenhout

  Gestoomd eiken is een behandelingswijze bij eiken houten vloeren, die steeds populairder wordt. Maar wat houdt een gestoomde eiken houten vloer precies is? Hoe wordt het eiken precies behandeld?

  Gepost op 04 november 2018 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Je houten vloer schuren

  Geniet je nog iedere dag van je houten vloer, maar wordt hij een beetje dof? Ga dan je houten vloer opnieuw schuren en oliën. Je houten vloer wordt weer als nieuw!

  Gepost op 10 april 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Panga Panga parket

  Panga panga parket. Misschien heb je er nooit van gehoord. Of misschien heb je het een keer gehoord en ben je het nooit meer vergeten.

  Gepost op 01 april 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Houten trap

  Het kiezen van een mooie trap, dat kan nog wel eens lastig zijn. Er is een groot en divers aanbod aan trappen en dat maakt je keuze niet makkelijker. Daarnaast is een trap een veelgebruikt object in je huis. 

  Gepost op 20 februari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Wat is Maple hout?

  Er zijn wel honderden verschillende houtsoorten, die allemaal hun eigen uitstraling en karakter hebben.

  Gepost op 14 november 2018 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

  Een houten vloer heeft net als iedere andere vloer onderhoud nodig. Maar hoe voorkom ik kale plekken op mijn houten vloer? Mijn vloer krimpt, hoe kan ik dit voorkomen? Hoe moet ik mijn vloer reinigen?

  Gepost op 01 april 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten vloer vs. Huisdieren

  Wij krijgen met grote regelmaat klanten in de winkel die vragen of een houten vloer geschikt is wanneer je huisdieren hebt. 

  Gepost op 11 september 2018 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Duurzame vloeren

  Een vloer is een heel belangrijk sfeerelement in je huis. Nu is er een groot aanbod waardoor het kiezen van een vloer niet altijd even makkelijk is...

  Gepost op 12 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Geborsteld Eiken, wat is dat?

  Het mooie en het leuke van eiken is dat hiermee de meest uiteenlopende uitstralingen te verkrijgen zijn. Dit is dan ook de reden dat eiken veruit de meest verkochte houtsoort is in vloerenland.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Eiken houten vloer of een bamboe houten vloer?

  Je bent er al uit dat je een houten vloer wilt. Alleen zijn er nog zoveel verschillende soorten houten vloeren. Een van de vragen is misschien of je voor een eiken vloer of een bamboevloer gaat. Beide prachtige houten vloeren maar welke moet je nu kiezen?

  Gepost op 08 november 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Kambala Hout

  Kambala hout wordt ook wel iroko genoemd. Lang niet zo populair als eiken hout, maar wel een zeer unieke houtsoort. En al helemaal voor een houten vloer! Het tropische hardhout is afkomstig uit het westen van Afrika. Daar komt het alleen in de tropische gedeelten voor. Wanneer het kambala hout net gezaagd is heeft het een botergele tot bruingele kleur en bevat soms donkerbruine vlammen. Een typische eigenschap voor deze houtsoort is dat het steeds donkerder wordt. Kambala hout lijkt een beetje op teakhout. Men noemt het daarom ook weleens Iroko Teak of Kambala Teak.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Sucupira

  Sucupira is een vrij donkere houtsoort en komt in veel landen buiten Europa voor. Zo groeit hij in Brazilië, Suriname en Venezuela. Het opvallende van Sucupira is dat het bruine en donkerbruine kernhout duidelijk afsteekt tegen het smalle geelachtige spinthout wat in het hout zit.

  Gepost op 12 november 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Eiken Lamelparket

  In de vloerenwereld worden veel verschillende termen gebruikt. Vandaag geef ik je een uitgebreide uitleg over eiken lamelparket. Want wat is lamelparket nu precies?

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Jatoba: duurzame houtsoort

  Jatoba is een duurzame houtsoort en komt voor in de tropische hooglandbossen van Midden- en Zuid Amerika.

  Gepost op 17 december 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Massieve planken of Multiplank vloer

  Gelukkig hebben we al heel wat moeilijke keuzes achter de rug na de verbouwing van ons huis. De keuken is uitgezocht, de kalkverf zit al op de muur en ik kan niet wachten tot het nieuwe eetkamerset in de keuken pronkt. Alleen..de vloer moeten we nog uitzoeken. Ik ben erover uit dat ik een houten vloer wil, maar welke afwerking moet ik kiezen? Ga ik voor massieve planken of multiplank?

  Gepost op 13 maart 2019 in #woonplezier
 • Merbau: Tropisch hardhout

  Merbau is een duurzame hardhoutsoort en komt voornamelijk voor in de tropische regenwouden van Zuidoost Azië.

  Gepost op 02 april 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Luchtvochtigheid bij houten vloeren

  Luchtvochtigheid is een term die u ongetwijfeld zal horen bij de aanschaf van een houten vloer. Maar wat houdt het eigenlijk in en welke luchtvochtigheid is ideaal voor uw vloer?

  Gepost op 25 oktober 2018 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Houten accessoires

  Met een aantal kleine, opvallende accessoires kan je je interieur al een compleet andere uitstraling geven. Accessoires van oud hout zijn perfect om je interieur weer even een nieuwe look te geven.

  Gepost op 19 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Vergrijsd steigerhout

  Steigerhout is trendy, geschikt voor binnen én buiten en gaat lang mee. Daarnaast is steigerhout makkelijk te bewerken en kun je er alle kanten mee op. 

  Gepost op 17 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten bed: sterk en tijdloos

  Een houten bed staat garant voor veel comfort en stabiliteit. Hout is één van de sterkste materialen, en een houten bed gaat dan ook jarenlang mee.

  Gepost op 15 januari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Hout jij van behang?

  Behang is weer helemaal hip! Door de vele verschillende structuren, dessins en kleuren kan behang prachtig zijn in moderne én klassieke interieurs. 

  Gepost op 11 december 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • De charme van kloostervloeren

  Bij een klooster denken wij aan westerse culturen, monniken en rust. Een klooster wordt gebruikt om je terug te trekken en om tot jezelf te komen. Maar wat heeft dit nu te maken met een houten vloer?

  Gepost op 02 januari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Grenen houten vloeren

  We horen erg veel over eiken houten vloeren, maar waarom kiezen we eigenlijk niet voor een houten grenen vloer? En hoe ziet een grenen houten vloer eruit?

  Gepost op 04 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Christmas DIY

  Het is bijna zover, kerst. Heerlijk om ‘s avonds op de bank te kruipen en te genieten van alle lichtjes en kaarsjes in huis. Maar hoe kan je je huis nu versieren zonder dat het te druk wordt? 

  Gepost op 10 december 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Tweede leven voor je vloer

  Heeft jouw houten vloer eigenlijk z’n beste tijd wel gehad? Maak je vloer als nieuw door middel van een grondige verfbeurt! 

  Gepost op 03 april 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten foto's

  Maak je interieur nog meer eigen door een foto af te drukken op hout. 

  Gepost op 13 november 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten veranda

  Wat heerlijk, de zomer komt eraan. Lange, zwoele zomeravonden onder het genot van een wijntje. En hoe fijn is het, als je hiervoor gewoon thuis kunt blijven?

  Gepost op 12 februari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Haal de zomer in je huis!

  Ik heb al een aantal keer eerder verteld dat ik zo geniet van de zomer. Nou, inmiddels zit ik boordevol met zomerkriebels. 

  Gepost op 29 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • De gelukkige huisvrouw

  Misschien heb je een aantal kleine koters thuis rond lopen waaraan je je handen vol hebt. Of misschien heb je wel een drukke baan en plof je ’s avonds moe maar voldaan op de bank. 

  Gepost op 11 december 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Stoere salontafels

  Salontafels vind ik zelf altijd een lastige keuze. Je wilt niet een te grote salontafel, maar het moet ook een beetje praktisch zijn.

  Gepost op 08 januari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Je woonkamer een tikkeltje verouderen..

  Want een oud huis heeft een historie, een verhaal. Ik word helemaal blij van een huis met de originele paneeldeuren, krakende vloeren en muren die niet helemaal waterpas zijn. Maar natuurlijk heeft een nieuwbouwhuis ook zeker voordelen. Maar hoe kan je nu de charme van een oud huis creëren in je nieuwbouwhuis? Ik heb met je meegedacht.

  Gepost op 05 februari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Hout voor de herfst!

  Langzaam maar zeker moeten we eraan geloven. De zon zien we steeds minder en de regen en wind neemt toe. Dat betekent dat we weer meer tijd doorbrengen in ons huis.

  Gepost op 08 oktober 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Kleur bekennen

  Zelf kom ik redelijk vaak bij klanten thuis. En wat word ik er blij van als ik een prachtig gekleurd interieur zie. Of het romantische mintgroen wat nu weer helemaal hot is.

  Gepost op 28 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Eet smakelijk!

  Eten gaat in onze cultuur vaak samen met gezelligheid. Aan tafel wordt gelachen, gehuild, gevierd en gefeest. Het is een heerlijk moment om even rust te nemen, de dag te bespreken en gewoon even niks te hoeven. Daarnaast kan je een tafel tot een prachtig meubelstuk maken. Stoer, groot, robuust en lekker aanwezig, want dat mag met een tafel. Vroeger was een tafel puur praktisch; we moeten er met z’n allen aan kunnen eten. Nu zien we steeds meer dat de eettafel de eye-catcher is in het interieur.

  Gepost op 27 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Stoer Hout

  Misschien houd jij helemaal niet van al dat brocante en die romantische stijl. Juist het stoere en robuuste in een interieur is wat jou aanspreekt. Denk aan vergrijsde tinten, doorleefd hout en naturellen. Hoe creëer jij deze stoere sfeer in huis?

  Gepost op 27 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten Vloer vs. Gietvloer

  Keuzes maken blijft altijd moeilijk. Misschien ben je aan het verbouwen of wil je gewoon een nieuwe vloer, alleen weet je niet wat voor een soort vloer. Nu zijn er wat betreft vloeren ook 101 soorten; tapijt, PVC, een gietvloer, laminaat, vinyl, linoleum, hout of tegels. Om het niet al te moeilijk te maken ga ik nu in op het verschil en de voor- en nadelen van een gietvloer en een houten vloer benoemen.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Vloerkleden

  Een vloerkleed, leuk en sfeervol! Maar 101 verschillende soorten maakt de keuze niet bepaald makkelijk. Toch is een vloerkleed een belangrijk element in je woonkamer.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Zwarte Houten Vloer

  Heb je al een houten vloer in je huis liggen maar ben je toe aan iets anders? Gun je houten vloer een nieuw leven en kleur hem zwart. Een zwarte houten vloer klinkt misschien wat heftig maar je staat versteld van de prachtige uitstraling die dit geeft aan je interieur!

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Visgraat vs. Hongaarse Punt

  Visgraat parket, dat kennen de meeste van ons wel. Maar wat is precies het verschil tussen een visgraat vloer en een Hongaarse punt? 

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Verkleuren in de zon

  In de zomer rennen we massaal naar buiten, gewapend met zonnebrandcrème en een zonnebril. Heerlijk om een gezonde kleur te krijgen in de warme zon. Maar wat doet de zon eigenlijk met je houten vloer?

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten vloer in je Slaapkamer

  Een echte houten vloer geeft je slaapkamer een warme en romantische uitstraling. Maar is het nu wel zo handig om te kiezen voor een houten vloer in je slaapkamer? En is hout wel handig als slaapkamervloer?

  Gepost op 13 maart 2019 in #inspiratie
 • Houten vloer in je Keuken

  De kans is groot dat de keuken het kloppende hart van uw huis is. Vaak wordt daar intensief geleefd en is het een plek van binnenkomst, de entree van veel huizen. In de woonkamer wil je sowieso een houten vloer maar kan je deze ook laten doorleggen in de keuken?

  Gepost op 13 maart 2019 in #inspiratie
 • Typisch Scandinavisch

  Scandinavisch wonen, dan denk je aan beukenhout. Beuken is een unieke houtsoort. Uniek in uitstraling. De meest populaire houtsoort is nog steeds eiken.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten lampen

  Tegenwoordig zien we ze steeds meer, houten lampen. En het leuke is, bij iedere stijl past wel een houten lamp. Als je een industrieel interieur hebt, kan een stuk steigerhout als lampenpoot erg stoer zijn. Heb je juist een brocante interieur, dan kan een mooie handgemaakte poot juist je interieur afmaken.

  Gepost op 12 maart 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten vloer in je Toilet

  Een houten vloer in de toilet, dat klinkt misschien niet zo praktisch. Maar waarom zou het niet praktisch zijn? Het kleinste kamertje van je huis mag best worden bekroond met een houten vloer...

  Gepost op 13 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten vloer wit verven

  Ben jij de eigenaar van een prachtige houten vloer in je huis?  Of misschien juist de eigenaar van een minder mooie houten vloer? Het kan zijn dat je niet meer helemaal tevreden bent met je huidige houten vloer. De vloer is bijvoorbeeld  al tientallen jaren oud en de kleur 'matcht' niet echt met je nieuwe meubels. Of wellicht komen de eerste kale plekken tevoorschijn.

  Gepost op 14 maart 2019 in #inspiratie
 • Tropische houten vloeren

  Een tropische houten vloer staat bekend om zijn hardheid en de prachtige, warme kleuren. Tropische houten vloeren worden veel in woningen gebruikt, maar ook in winkels en kantoren. Een diep rode kleur of een warme bruine kleur, hoe sfeervol wil je het hebben?

  Gepost op 14 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Steigerhouten Vloeren

  Een steigerhouten vloer zien we steeds vaker terug in menig interieur. De robuuste maar tegelijk ook warme uitstraling van een steigerhouten vloer maakt deze uniek. Het hout is robuust en tegelijk ook goed afgewerkt. Dit zorgt voor een lange levensduur van een steigerhouten vloer. Naast steigerhouten vloeren zijn ook de meubels van het houtsoort erg populair.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Visgraat houten vloer in je woonkamer

  Een vloer met houten planken is natuurlijk prachtig. Maar wie voor het échte ambacht gaat, kiest voor een traditionele visgraat houten vloer.

  Gepost op 13 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Komt je houten vloer omhoog?

  Een houten vloer is een natuurlijk product. Dat zorgt ervoor dat een houten vloer kan krimpen of uitzetten. Dit is een proces wat je niet volledig kan tegen gaan, maar je kan wel zorgen dat het vermindert..

  Gepost op 25 november 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Eikenhouten vloeren

  Eikenhout is al eeuwen lang een veelgebruikte houtsoort voor vloeren en dit is niet zonder reden. Eikenhout is namelijk een enorm solide en sterke houtsoort die zich toch uitstekend laat bewerken. Een eikenhouten vloer is letterlijk een vloer voor het leven, want een kwalitatief hoogwaardige vloer gaat minstens 50 jaar mee.

  Gepost op 29 januari 2021 door Petra Knulst in #trends
 • De comeback van kurk!

  Nadat er jaren nauwelijks vraag naar kurk is geweest, zien wij toch dat de vraag naar kurkvloeren toeneemt. Kurkvloeren worden weer populair! En dat vinden wij, als echte vloerenkenners, niet heel vreemd.

  Gepost op 02 april 2019 door Petra Knulst in #trends
 • Modern wonen

  Er zijn enorm veel verschillende stijlen wat betreft een interieur. Denk aan klassiek, industrieel, landelijk, brocante maar ook modern. 

  Gepost op 12 februari 2019 door Petra Knulst in #trends
 • Trends 2014 houten vloeren

  Een houten vloer geeft uw huis een authentieke uitstraling. Een houten vloer is prachtig. Het straalt warmte en klasse uit. 

  Gepost op 08 september 2014 door Petra Knulst in #trends
 • Woontrends zomer 2015

  Nog geen half jaar geleden heb ik een blog geschreven over de woontrends voor 2015. 
  Inmiddels zitten we alweer in de 5e maand van het jaar en staat de zomer voor de deur. En wat zijn nu eigenlijk de woontrends voor deze zomer?

  Gepost op 16 juni 2015 door Petra Knulst in #trends
 • Woontrends 2015

  Woontrends zijn zo veranderlijk als het weer, maar zijn toch inspirerend, vooruitstrevend en gewoon leuk om te volgen. Want wie wil er nou niet een kijkje in de toekomst nemen? 

  Gepost op 09 november 2015 door Petra Knulst in #trends
 • Oktober; de woonmaand

  De woonmaand is weer aangebroken. Waarom is oktober eigenlijk de woonmaand? Ondanks deze heerlijke najaars dagen, breken toch echt de kortere dagen aan.

  Gepost op 08 oktober 2018 door Petra Knulst in #trends
 • Wonen met oud hout

  Oud hout is ‘hot’. Niet alleen meubels en vloeren krijgen door het gebruik van oud hout weer dat authentieke en robuuste tintje. Maar ook met accessoires gaan we weer back to the basics. Oud hout geeft je inrichting een warme landelijke en stoere uitstraling. Een uitstraling die je weer terugbrengt naar waar het allemaal begon; de natuur.

  Gepost op 04 februari 2019 door Petra Knulst in #trends
 • Frans eiken: populaire vloeren

  Frans eiken is een van de meeste populaire Europese houtsoorten. Nu ben je natuurlijk nieuwsgierig wat deze Frans eiken vloer zo populair maakt..

  Gepost op 09 januari 2019 door Petra Knulst in #trends
 • Padoek

  Afrikaans Padoek is de commerciële naam voor de botanische soort Pterocarpus soyauxii Taub. Deze houtsoort komt voor in Midden- en West-Afrika. 
  Deze lichtboomsoort komt voor in het altijd groene tropische regenwoud. Padoek is een unieke houtsoort wat komt door de prachtige, volle kleuren.

  Gepost op 06 februari 2019 door Petra Knulst in #trends
 • Industrieel Wonen

  Met een industrieel accent in huis krijgt de ruimte een stoer gevoel. Kenmerkend zijn grote open ruimtes, ruw hout, betonlook en metaal. Met een industrieel accent in huis krijgt de ruimte een stoer gevoel. Kenmerkend voor een industrieel interieur zijn grote open ruimtes, ruw hout, betonlook en metaal. Wil je jouw huis ook een industrieel tintje geven maar weet je niet goed hoe? Met een paar kleine veranderingen creëer je al een hele nieuwe sfeer in je huis.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #trends
 • De zeven schoonheden van Visgraatvloeren

  Een visgraat parketvloer heeft veel eigenschappen. In deze serie blogs richt ik me op de 7 schoonheden van een houten visgraat parketvloer. Misschien zie jij door de bomen het bos niet meer. Je bent hard op zoek naar een nieuwe vloer. Je bent er volledig van overtuigd dat je weer een sfeervolle houten vloer wilt. Alleen, wat voor een houten vloer?

  Gepost op 25 december 2018 door Petra Knulst in #trends
213