Blogs over Woonplezier

Laat u ook inspireren door hout!Gratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Kies uit deze categoriën om de resultaten te filteren:InspiratieTrendsWoonplezier
Woonplezier
Meer woonplezier met hout
 • Zo krijg je vetvlekken uit een houten vloer

  Met inmiddels ruim 60 jaar vakmanschap staat Knulst garant voor prachtige, hoogwaardige houten vloeren. Toch kan een vloer nog zo goed afgewerkt en degelijk zijn: hout vraagt om onderhoud. Gelukkig zijn er maatregelen die je kunt treffen als je lang wilt genieten van een vlekvrije vloer. Ontdek hier hoe je vetvlekken in een houten vloer kunt voorkomen én genezen.

  Gepost op 04 april 2022 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Waarom je een houten vloer inclusief leggen wilt aanschaffen

  Ben je een handige Harry - of handige Henriëtte? Wil je klusjes graag zelf klaren, om geld te besparen of omdat je gewoon graag bezig bent? Dat snappen we helemaal. Klussen in huis is niet alleen leuk maar ook besparend. Toch zijn er een aantal klusjes die je beter aan professionals kunt uitbesteden. Een vloer leggen is daar een voorbeeld van. Dit is waarom je een houten vloer inclusief leggen wilt aanschaffen.

  Gepost op 18 januari 2022 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Zo kun je het uitzetten van een houten vloer voorkomen

  Hout wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor vloeren en meubels. Geen wonder, want hout als materiaal is tijdloos, chique en veelzijdig. Het is echter ook een materiaal dat kan uitzetten. Geen zorgen: het uitzetten van een houten vloer kun je voorkomen.

  Gepost op 06 december 2021 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Een houten vloer schoonmaken: zo pak je dat aan

  Als je er goed voor zorgt, kan een houten vloer tientallen jaren meegaan. Afhankelijk van de kwaliteit van een vloer kan dit zelfs een leven lang zijn! Maar dan moet je wel goed voor je vloer zijn. Een houten vloer schoonmaken is niet ingewikkeld, maar het vraagt om enige kennis. 

  Gepost op 06 december 2021 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Een houten vloer schuren: waarom, wanneer en hoe doe je dat?

  Je hebt een prachtige houten vloer in huis? Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Bovendien wil je dat de planken mooi blijven, ook als ze jaren oud zijn. Door een houten vloer te schuren kun je er langer van genieten.

  Gepost op 14 september 2021 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Welke Houten Vloer kan in een Keuken?

  Tijdens het uitkiezen of ontwerpen van een keuken denkt u wellicht niet direct aan de vloer. Een gemiste kans, want de stijl van uw keuken wordt grotendeels bepaald door de vloer die u daar laat leggen. Met een parketvloer in uw keuken kunt u alle kanten op, want er valt meer dan genoeg te kiezen qua houtsoort, kleur, legpatronen en afwerkmogelijkheden. Dus wilt u een landelijke, moderne of juist industriële uitstraling in uw keuken? Dan is een houten vloer of parketvloer wat u zoekt.

  Gepost op 25 mei 2020 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Een Houten Vloer of Parketvloer met Vloerverwarming, Kan dat?

  Er zijn weinig dingen zo prettig als de aangename warmte die vloervloerverwarming levert. Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen kiezen voor het comfort van een vloerverwarming in combinatie met een houten vloer of parketvloer. De voordelen van vloerverwarming op een rijtje:

  Gepost op 05 juni 2020 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Onderhoud en Schuren van Houten Vloeren / Parketvloeren

  Eén van de voordelen die een kwalitatieve houten vloer of parketvloer u biedt, is dat deze enorm lang mee gaat – minstens 50 jaar. Desalniettemin is een houten vloer een flinke investering, dus het is logisch dat u uw vloer goed wilt verzorgen. Het goede nieuws is dat een houten vloer of parket vloer relatief weinig onderhoud vergt, maar er zijn een aantal zaken die goed zijn om te weten.

  Gepost op 26 juni 2020 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Hout en vloerverwarming, gaat dat samen?

  Dit is een vraag die vaak wordt gesteld bij Knulst houten vloeren. Vloerverwarming is een prettige manier van het verwarmen van je huis.

  Gepost op 12 april 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • De charme van shutters

  Deze al eeuwenoude luiken worden over de hele wereld gezien. Van oude paleizen in Frankrijk tot kleine kerkjes in Cuba. Oh, wat zijn ze sfeervol en charmant. Deze al eeuwenoude luiken worden over de hele wereld gezien. Van oude paleizen in Frankrijk tot kleine kerkjes in Cuba. Oh, wat zijn ze sfeervol en charmant. 

  Gepost op 04 februari 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Hout voor deuren!

  De eerste indruk is meestal het belangrijkst. Dat is zo wanneer je iemand voor het eerst ziet, maar ook wanneer je een huis in loopt.

  Gepost op 26 februari 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Houten vloer in een appartement

  Een houten vloer spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Maar helaas is het niet altijd toegestaan om klakkeloos een houten vloer te leggen...

  Gepost op 01 april 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Gestoomd eikenhout

  Gestoomd eiken is een behandelingswijze bij eiken houten vloeren, die steeds populairder wordt. Maar wat houdt een gestoomde eiken houten vloer precies is? Hoe wordt het eiken precies behandeld?

  Gepost op 04 november 2018 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Panga Panga parket

  Panga panga parket. Misschien heb je er nooit van gehoord. Of misschien heb je het een keer gehoord en ben je het nooit meer vergeten.

  Gepost op 01 april 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Wat is Maple hout?

  Er zijn wel honderden verschillende houtsoorten, die allemaal hun eigen uitstraling en karakter hebben.

  Gepost op 14 november 2018 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Houten vloer vs. Huisdieren

  Wij krijgen met grote regelmaat klanten in de winkel die vragen of een houten vloer geschikt is wanneer je huisdieren hebt. 

  Gepost op 11 september 2018 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Geborsteld Eiken, wat is dat?

  Het mooie en het leuke van eiken is dat hiermee de meest uiteenlopende uitstralingen te verkrijgen zijn. Dit is dan ook de reden dat eiken veruit de meest verkochte houtsoort is in vloerenland.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Kambala Hout

  Kambala hout wordt ook wel iroko genoemd. Lang niet zo populair als eiken hout, maar wel een zeer unieke houtsoort. En al helemaal voor een houten vloer! Het tropische hardhout is afkomstig uit het westen van Afrika. Daar komt het alleen in de tropische gedeelten voor. Wanneer het kambala hout net gezaagd is heeft het een botergele tot bruingele kleur en bevat soms donkerbruine vlammen. Een typische eigenschap voor deze houtsoort is dat het steeds donkerder wordt. Kambala hout lijkt een beetje op teakhout. Men noemt het daarom ook weleens Iroko Teak of Kambala Teak.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Eiken Lamelparket

  In de vloerenwereld worden veel verschillende termen gebruikt. Vandaag geef ik je een uitgebreide uitleg over eiken lamelparket. Want wat is lamelparket nu precies?

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #woonplezier
 • Massieve planken of Multiplank vloer

  Gelukkig hebben we al heel wat moeilijke keuzes achter de rug na de verbouwing van ons huis. De keuken is uitgezocht, de kalkverf zit al op de muur en ik kan niet wachten tot het nieuwe eetkamerset in de keuken pronkt. Alleen..de vloer moeten we nog uitzoeken. Ik ben erover uit dat ik een houten vloer wil, maar welke afwerking moet ik kiezen? Ga ik voor massieve planken of multiplank?

  Gepost op 13 maart 2019 in #woonplezier
 • Luchtvochtigheid bij houten vloeren

  Luchtvochtigheid is een term die u ongetwijfeld zal horen bij de aanschaf van een houten vloer. Maar wat houdt het eigenlijk in en welke luchtvochtigheid is ideaal voor uw vloer?

  Gepost op 25 oktober 2018 door Petra Knulst in #woonplezier
226