Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

Gepost op 01 april 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Je houten vloer onderhouden

Een houten vloer heeft net als iedere andere vloer onderhoud nodig. Maar hoe voorkom ik kale plekken op mijn houten vloer? Mijn vloer krimpt, hoe kan ik dit voorkomen? Hoe moet ik mijn vloer reinigen?

Luchtvochtigheid houten vloer

Hout is een natuurproduct. Dit zorgt ervoor dat een houten vloer gevoelig is voor de luchtvochtigheid. Hout neemt vocht op en laat vocht los. Dit is afhankelijk van het luchtvocht percentage. Wanneer de luchtvochtigheid in een ruimte stabiel is, werkt een houten vloer nauwelijks. Je kunt zelf de luchtvochtigheid meten met behulp van een hygrometer. Wanneer de ruimte een tekort aan luchtvocht heeft, is een luchtbevochtiger de uitkomst om het krimpen van de houten vloer tegen te gaan. Wanneer je houten vloer uitzet, moet je lucht ontvochtigen. Dit kan door bijvoorbeeld te stoken of door gebruik te maken van een luchtontvochtiger.

Onderhoud houten vloer

Iedere houten vloer heeft onderhoud nodig. Welk onderhoud is alleen afhankelijk van de afwerking. Om zo lang mogelijk te genieten van je houten vloer is het belangrijk dat je de houten vloer regelmatig stoft of stofzuigt. Daarnaast moet je de houten vloer reinigen met de juiste onderhoudsmiddelen. Laat je hierover goed adviseren door de echte houtkenners. Het is van groot belang dat je consequent dezelfde onderhoudsmiddelen gebruikt.

Tip!

We kennen het allemaal, je zoontje die je stoel even verschuift of de tafel die even wat verzet moet worden. Zorg daarom dat je meubels zijn voorzien van viltjes.  Dit is absoluut voor het behoud van je houten vloer!

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225