Typisch Scandinavisch

Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Beukenhout

Scandinavisch wonen, dan denk je aan beukenhout. Beuken is een unieke houtsoort. Uniek in uitstraling. De meest populaire houtsoort is nog steeds eiken.

Langzaam maar zeker zien we toch dat beukenhout steeds hipper wordt, dankzij het vele beukenhout dat wordt gebruikt in Scandinavische interieurs. Maar wat is nu precies een Scandinavisch interieur?

Kleur 

Wit is de kleur van een Scandinavisch interieur. In de Scandinavische landen wordt het namelijk redelijk snel donker. Wanneer je gebruik maakt van lichte kleuren in je interieur wordt het minder somber in huis. In combinatie met wit als hoofdkleur, maken ze veel gebruik van pastel- en vergrijsde tinten.

Meubels

Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door de rust en ruimtelijkheid die zij uitstraalt. Er staan eerder te weinig dan teveel meubels en de kleuren van de meubels zijn ook vaak licht. Een zogenoemde ‘egg chair’ is onmisbaar in een Scandinavisch interieur. Voor de houten meubels gebruikt men voornamelijk beukenhout. Beukenhout is licht van kleur en heeft een frisse en rustige uitstraling.

Rust en kalmte

Typisch Scandinavisch zijn de lichte kleuren, het beukenhout, de soberheid, de strakke lijnen en de duurzaamheid. Daarnaast hechten de Scandinaviërs veel waarde aan comfort, functionaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225