Jatoba; duurzame houtsoort

Gepost op 17 december 2018 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Jatoba, een duurzame houtsoort!

Jatoba is een duurzame houtsoort en komt voor in de tropische hooglandbossen van Midden- en Zuid Amerika.

Het kernhout van jatoba is oranjerood tot roodbruin en varieert van een egaal roodbruine kleur tot een roodachtige notenkleur. Soms heeft jatoba een geaderde tekening.

Als je een jatobavloer mooi glad afwerkt, krijgt jatoba een prachtige glans. Deze glans en de kleureigenschappen geven de jatobavloer een warme, chique uitstraling.

Eigenschappen van een jatoba houten vloer

Jatoba is een vrij harde houtsoort. Jatoba vloeren zijn duurzaam en het werkt nauwelijks. Al deze eigenschappen maken jatobahout zeer geschikt voor een houten vloer.

Afwerking van een jatoba houten vloer

Een houten vloer bestaat niet alleen uit de aanschaf van het hout zelf. Hout zonder afwerking is namelijk kwetsbaar. Ook zorgen de verschillende afwerkingen voor verschillende uitstralingen. Een jatoba houten vloer is in verschillende afwerkingen te verkrijgen. Het is mogelijk een jatobavloer af te werken met hardwax, WoCa olie of lak.

Jatoba vloersoorten

Een jatobavloer is in allerlei vloersoorten te verkrijgen. Als parketvloer tapis of visgraat parket. Ook leveren wij jatoba massief parket en multiplank vloeren. Wat een nadeel kan zijn aan een jatobavloer, hij is niet geschikt in combinatie met vloerverwarming.  

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225