Houten vloer wit verven

Gepost op 14 maart 2019 in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Tover je vloer om in een trendy witte vloer

Ben jij de eigenaar van een prachtige houten vloer in je huis?  Of misschien juist de eigenaar van een minder mooie houten vloer? Het kan zijn dat je niet meer helemaal tevreden bent met je huidige houten vloer. De vloer is bijvoorbeeld  al tientallen jaren oud en de kleur 'matcht' niet echt met je nieuwe meubels. Of wellicht komen de eerste kale plekken tevoorschijn.

Kleur en verf

Op dit moment zijn grijs, zwart maar voornamelijk ook wit erg trendy. Een witte kleur zorgt ervoor dat de ruimte lichter en dus groter lijkt. Wil jij jouw houten vloer wit verven? Wat betreft de verf: kies altijd voor een krasbestendige, slijtvaste verf. Laat je goed adviseren door een verfspecialist over welke verf geschikt is.

Verf uitgezocht? Volg onderstaande stappen om jouw vloer te verfen!

Houten vloer schuren

Voordat je begint met het verven van de houten vloer is het belangrijk om de vloer goed te schuren. Het werkt het meest prettig wanneer je schuurt met een schuurmachine. De lastige hoekjes schuur je later met de hand of met een bandschuurmachine. Na het schuren ga je stofzuigen zodat het meeste stof is verwijderd. Vervolgens vul je een emmer met water en een beetje thinner. Dit ontvet de vloer en zorgt ervoor dat de verf goed hecht op de houten vloer. Maak je doek niet al te nat zodat de vloer geen uren hoeft te drogen.

Houten vloer verven

Na het schuren kunnen we beginnen met het echte werk. Zorg dat de ramen goed dicht zitten, zodat er geen vuiltjes binnenkomen. Gebruik voor de grote vlakken een verfroller en voor de kleine hoekjes een kwast van varkenshaar. Schilder altijd in de richting van de naaf. Laat de verf goed opdrogen voordat je de nieuwe laag aanbrengt.

Afwerking van de vloer

Als de eerste laag is aangebracht en goed droog is, is het verstandig dat je de houten vloer licht schuurt. Dit zorgt ervoor dat de volgende laag, of eventueel lagen, goed hecht. Hoe meer lagen verf je aanbrengt op de houten vloer, hoe intenser de kleur wordt. Laat de vloer goed drogen voordat je de meubels erop zet en je er weer op gaat leven. Voila je witte houten vloer is geboren.

 Maar! Wil je wel een houten vloer wit verven?

Een witte vloer is trendy. Maar er zit een nadeel aan het wit verven van een houten vloer. Op een geverfde vloer krijg je eenmaal sneller kale slijtplekken in de lak of verf. Heb je weleens aan een witte olie voor jouw houten vloer gedacht?

Ik heb hier nog blog geschreven, maar je kunt je natuurlijk altijd laten informeren. Meer trendtips? Lees meer van mijn blogs in de categorie trends.

Heeft u nog vragen?

225