Woontrends zomer 2015

Gepost op 16 juni 2015 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Marsala de kleur van het jaar

Nog geen half jaar geleden heb ik een blog  geschreven over de woontrends voor 2015. 

Inmiddels zitten we alweer in de 5e maand van het jaar en staat de zomer voor de deur. En wat zijn nu eigenlijk de woontrends voor deze zomer?

DIY

De do-it-yourself projecten waren eigenlijk al helemaal in, maar deze zomer gaan we daar gewoon mee door. Grote inspiratiebronnen hiervoor zijn websites zoals Pinterest en Welke. In de winter hebben veel mensen de breinaalden weer van de zolder gehaald en hebben we heerlijk warme kleden gebreid. Voor de zomer kunnen we leuke kussens pimpen voor in het tuinset, leuke ideeën op doen voor het dekken van een mooie tafel of mooie originele hapjes maken.

Oud wordt nieuw

Ook mogen we deze zomer weer allerlei marktjes en kringloopwinkels afstruinen voor de mooiste koopjes. Denk bijvoorbeeld aan oude reiskoffers, een typemachine of leuke vintagestoeltjes. Heerlijk toch, om voor een paar euro je interieur te kunnen opfleuren?

Moestuintje

Of je nu groene vingers hebt of niet, je eigen moestuintje kan je prima zelf bijhouden. Koken met pakjes en zakjes is eigenlijk voorbij. Maak je maaltijd rijker van smaak met behulp van je zelf gekweekte kruiden. Er zijn allerlei leuke manieren om je kruiden ook als decoratie te gebruiken. Koop een mooie houten schaal en zet daar je plantjes in. Ook leuk om het potje te bekleden met bijvoorbeeld een stuk jute. Planten, botanische prints en groen; het is weer welkom in ons interieur!

 Marsala; kleur van het jaar

Marsala is uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2015. Marsala is een bordeaukleurige tint die bij allerlei woonstijlen past. Het combineert prachtig bij hout en ijzer; de industriële stijl. Maar ook als je meer houdt van een romantische woonstijl, is het een prachtige kleur. Mooie grote bloemen printen en pastelkleuren, ook daar past marsala bij. Het is een warme kleur die gezelligheid en sfeer uitstraalt.

Grote printen

Ook grote printen zijn deze zomer helemaal in. We zien steeds meer dekbedovertrekken met een grote print erop. Printen zoals bloemen, veren en tekst. Koop een leuk dekbedovertrek met zo’n prachtige print. Je zult zien hoeveel impact dat heeft op de sfeer in je slaapkamer.

Geniet deze zomer van je eigen verse kruiden en zoek eens wat leuke inspiratie op voor de DIY. Heerlijk om zo een middagje samen met je kinderen te gaan knutselen. Alvast een zonnige zomer toegewenst!

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

214