Houten lampen

Gepost op 12 maart 2018 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

In elke stijl een houten lamp!

Tegenwoordig zien we ze steeds meer, houten lampen. En het leuke is, bij iedere stijl past wel een houten lamp.

Als je een industrieel interieur hebt, kan een stuk steigerhout als lampenpoot erg stoer zijn. Heb je juist een brocante interieur, dan kan een mooie handgemaakte poot juist je interieur afmaken.

Vloerlampen

Een lamp aan het plafond is minder gebruikelijk dan vroeger. Toen hadden we standaard een lamp aan het plafond hangen. Nu zie je juist meer stalampen. Hierdoor zit je minder vast aan de indeling van je woonkamer. Je kan je bank eens op een andere plaats zetten, zonder dat er op een rare plaats nog ergens een lamp aan het plafond hangt. Vloerlampen heb je in allerlei soorten, voor groots en kolossaal tot eenvoudig en minimalistisch. Wil je eenheid in je woonkamer creëren?  Kies dan voor een lamp die vervaardigd is uit dezelfde materialen als je andere meubels.

 Hanglampen

Wil je een mooie en unieke hanglamp boven de eettafel? Hiervoor zijn enorm veel leuke ideeën. Geef je augurkenpotten een tweede leven. Boor een gat in de onderkant van de pot en hang er een lamp in. Monteer het snoer van de lamp aan een horizontale houten balk en monteer de houten balk aan touwen aan het plafond. Lowbudget, creatief, praktisch en je hebt weer een middagje even lekker ontspanning.

Licht

Licht bepaalt voor een groot deel de sfeer in je kamer. Kies je voor helder licht of voor een zacht en diffuus licht? Pas op dat je niet een te gele gloeilamp koopt, want hierdoor lijken je witte muren al gauw wat viezer. 

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225