Welke houten vloer
past bij mijn interieur?

Gepost op 05 november 2018 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Verschillende houtsoorten!

Er zijn enorm veel verschillende houtsoorten, die allemaal weer hun eigen unieke uitstraling hebben..

Er zijn veel soorten en kleuren en ook de afwerking van een houten vloer bepaald voor een groot deel de uitstraling. Maar welke stijl hoort nu bij welk houtsoort? En welke houtsoort past het beste bij jouw interieurstijl? Ik zal vast een tipje van de sluier doen, ook een kurkvloer komt weer helemaal terug. Niet zo'n houtliefhebber maar houd je wel van een natuurlijke vloer? Kijk eens naar kurkvloeren.

Houten vloeren met karakter

Als je op zoek bent naar een vloer met karakter die leeft, kies dan voor een houten vloer. Hout is een natuurproduct waardoor ieder stuk hout uniek is. Een houten parketvloer geeft veel warmte en sfeer aan je inrichting. Een houten vloer is tijdloos. Of je nu een nieuwbouwhuis hebt, een jaren ‘30 villa of een loft; een houten vloer past bij iedere stijl.

Eiken houten vloer

Een eiken houten vloer is een redelijk neutrale vloer. Een eiken parketvloer heeft een rustige en traditionele uitstraling waardoor het geen overheersende vloer is. Ga je het eikenhout afwerken met een trendy grey- of whitewash, dan krijgt de vloer al een geheel andere uitstraling. Eikenhout is een van de meest populaire houtsoorten wat ook aangeeft dat het past in veel interieuren.

Houten visgraat vloer

Welke vloer past nou bij jou? Een visgraat houten vloer misschien? Een houten visgraatvloer straalt luxe uit. Een visgraat houten vloer is duidelijk aanwezig in je interieur en bepaalt dus voor een groot deel de sfeer. Een visgraatmotief brengt je interieur tot leven en is een parel voor een weloverwogen interieur. Houd jij van een industriële inrichting? Dan staat een mooie eiken houten visgraatvloer prachtig. Houd jij meer van klassiek? Daar past een visgraatvloer van een tropische houtsoort bij. Bij een houten visgraat parketvloer wordt er vaak een bies rondom de houten vloer gelegd. Dit maakt een visgraat parketvloer compleet; nét dat extra stukje elegantie en stijl.

Verouderde houten vloeren

Door het toepassen van speciale verouderingstechnieken kunnen wij een nieuwe eikenvloer eenvoudig een prachtige, nostalgische uitstraling geven. Technieken zoals getrommeld, gerookt, bezaagd en nog meer. Hierdoor geef je een stoere een geleefde touch aan je interieur. Ben jij benieuwd hoe deze verschillende verouderingstechnieken resulteren op een houten vloer? Neem gerust eens een kijkje in onze showroom te Nunspeet.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225