Wat is Maple hout?

Gepost op 14 november 2018 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Maple hout heeft een chique uitstraling

Er zijn wel honderden verschillende houtsoorten, die allemaal hun eigen uitstraling en karakter hebben.

Eiken kennen we allemaal wel, en van een bamboevloer kunnen we ons ook nog wel een voorstelling maken. Als ik je vertel dat maple hout hetzelfde is als esdoorn, heb je er misschien al een iets duidelijker beeld bij. Maar waar komt maple hout eigenlijk vandaan? En welke eigenschappen heeft het?

Groeigebied

Het groeigebied van maple is voornamelijk Europa en in het noorden en oosten van Amerika. Over het algemeen heeft maple hout een crèmeachtige kleur die lichtgeel wordt wanneer het aan daglicht wordt blootgesteld. Dit zorgt ervoor dat een vloer van maple hout een zijdeachtige glans krijgt. Maple hout heeft een chique uitstraling en een hele eigen tekening. De houtsoort heeft een gelijkmatige structuur en draagt een bescheiden vlampatroon. Juist deze eigenschappen zorgen voor een rustige vloer.

Eigenschappen

Wat betreft de kwaliteit van maple houten vloeren is deze te vergelijken met eiken houten vloeren. Wel is maple hout iets harder. Door de hardheid van maple hout, wordt het ook vaak toegepast in bowlingbanen; deze moeten tegen een stootje kunnen.
Iedere plank van maple hout is uniek. De een is lichter, de ander donkerder en ook heeft iedere plank een eigen structuur. Dit zorgt ervoor dat de vloer een levendige, maar dankzij de zijdeachtige kleur, een rustige uitstraling heeft.

Afwerking mogelijkheden

Maple hout is geschikt voor alle afwerkingsmogelijkheden die Knulst aanbied. Dit betreft de afwerkingen hardwax, WoCa olie en lak.

Hardwax

Hardwax verdiept de kleur en structuur en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Wel is een gewaxte vloer gevoelig voor krassen aangezien de afwerking op het hout ligt. Wel zijn beschadigingen gemakkelijk bij te werken.

WoCa olie

Uw maple vloer, afgewerkt met WoCa olie, heeft de meest natuurlijke uitstraling van alle afwerkingen. De vloer is daarnaast minder krasgevoelig en daarbij zijn eventuele beschadigingen eenvoudig bij te werken.

Lak

Een gelakte maple houten vloer is zeer slijtvast en dus duurzaam. Door de lak krijgt de vloer een glans. Wanneer de laklaag is versleten,Vraag onze adviseurs naar de verschillende afwerkingen en laat u informeren over de afwerking die het beste bij u past.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

226