De zeven schoonheden
van Visgraatvloeren

Gepost op 25 december 2018 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Ken jij de 7 schoonheden van een houten visgraat parketvloer al?

Een visgraat parketvloer heeft veel eigenschappen. In deze serie blogs richt ik me op de 7 schoonheden van een houten visgraat parketvloer. Misschien zie jij door de bomen het bos niet meer. Je bent hard op zoek naar een nieuwe vloer. Je bent er volledig van overtuigd dat je weer een sfeervolle houten vloer wilt. Alleen, wat voor een houten vloer? Welkom in de wereld van de houten vloeren, met wel 1000 verschillende houtsoorten en afwerkingen! Ik ga je een eindje op weg helpen en begin met mijn grote favoriet: visgraat parket.

Een visgraat vloer heeft veel eigenschappen. In deze serie blogs richt ik me op de 7 schoonheden van een visgraat parketvloer. De allereerste schoonheid is dat een visgraat vloer een stijlvolle vloer is. Een visgraat vloer is een wat duurdere houten vloer doordat het leggen arbeidsintensief is. Maar, dat zie je ook aan de vloer.

Wat is visgraat parket?

Visgraat parket, misschien heb je er nog nooit van gehoord. De naam verklapt het eigenlijk, een visgraat motief. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatvlecht die je zelf vast weleens in je haren hebt gehad. Drukker, maar ook zeker unieker dan een gewone vlecht. Een visgraatvlecht trekt altijd toch een beetje de aandacht, omdat er meer tijd aan is besteed dan aan een gewone vlecht en omdat niet alle meiden dit dagelijks in het haar vlechten. Heel vergelijkbaar dus met een visgraat vloer: uniek, opvallend en stijlvol.

Hoe ziet visgraat parket eruit?

De eigenschappen van een visgraat vloer weet je nu, maar hoe ziet een houten visgraat vloer eruit? Een visgraat vloer wordt gelegd met -over het algemeen- kortere houten planken. De kortste kant van de houten plank wordt tegen het uiteinde van de lange zijde van een andere houten plank gelegd. Hierdoor ontstaat er een v-vorm. Over het algemeen hebben visgraat vloeren een drukkere en sfeervolle uitstraling. Je hebt namelijk echt een unieke houten vloer, een echte eye-catcher. Kom gerust eens naar onze showroom om een visgraat houten vloer eens in het echt te bekijken. Graag tot ziens!

Ps. Houd mijn blogs in de gaten, ik ga nog meer blogs schrijven over visgraat parket!

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieur advies

Heeft u nog vragen?

214