Grenen houten vloeren

Gepost op 04 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Hoe ziet een grenen houten vloer eruit?

We horen erg veel over eiken houten vloeren, maar waarom kiezen we eigenlijk niet voor een houten grenen vloer? En hoe ziet een grenen houten vloer eruit?

Uiterlijk grenen vloer

Onder de massief houten vloeren zijn grenen houten vloeren erg geliefd. Dit komt omdat grenen houten vloeren een warme en levendige uitstraling hebben. In grenen hout zit een kleurverschil tussen het spint en het kernhout. Ook zitten er noesten in. Deze zijn vaak ovaalrond en roodachtig van kleur. Op de plaats van de noesten groeiden de takken. Het spint is het jongere hout van de boom en is geelachtig van kleur. Kernhout is het oudere en hardere gedeelte van de boom. Het kernhout is roodachtig en zijn lange banen.

Kenmerken grenen houten vloer

Grenen hout is relatief zacht hout waardoor er makkelijk lichte beschadigingen ontstaan. Juist deze krasjes en putjes geven de grenen vloer een doorleefd en warm uiterlijk; dát is de charme van een grenen houten vloer. Natuurlijk kan je een grenen houten vloer schuren, zodat de krasjes weer verdwijnen en de houten vloer weer als nieuw is! Overweeg je om de houten planken te 'white-washen'? Ook dit is mogelijk op een grenen houten parketvloer.

Voordelen van een grenen houten vloer

Een grenen houten vloer is uitstekend geschikt om af te werken met olie of lak, maar ook voor white-wash of een gedekte kleur. Ook heeft grenenhout als voordeel dat het snel de temperatuur van de kamer aanneemt, zodat hij warm aanvoelt. Een grenen houten vloer gaat jaren mee en is gemakkelijk in het onderhoud. Een massief grenen houten vloer is goed te schuren en opnieuw af te werken. Daarom is het een relatief goedkope vloerbedekking. Wil je graag een grenen houten vloer zien? Welkom in onze showroom op de prachtige Veluwe te Nunspeet.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225