Lamelparket

Alle informatie over een Lamelparket vloer

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Over lamelparket

Bent u op zoek naar een vloer met een uniek uiterlijk? Lamelparket is een onderscheidend soort parket dat steeds meer woningen siert. Maar ook op kantoren en in andere bedrijfspanden zien we soms een voorkeur voor lamelparket. Geen wonder, want het heeft veel voordelen.

Knulst biedt een ruim assortiment aan parket. Ook lamel parket ontbreekt niet uit ons assortiment. Alle vloeren van Knulst zijn van de hoogste kwaliteit en gaan lang mee. Omdat wij daarin geloven, geven wij bovendien tien jaar garantie op al onze vloeren en het leggen ervan.

Overweegt u lamelparket aan te schaffen maar bent u er nog niet helemaal uit? Of wilt u meer leren over dit bijzondere type vloer? Hier vindt u antwoord op al uw vragen over lamelparket. Laat u ook inspireren in onze showroom of bekijk vanuit huis alvast het inspiratiemagazine van Knulst.

Wat is lamelparket?

Lamelparket is een parketsoort die gelaagd is opgebouwd. Vaak worden smalle planken per 1 of 3 stroken aan elkaar gelegd. De vloer heeft een toplaag, een tussenlaag van vuren en een onderlaag van berken. De toplaag bepaalt de uitstraling van de vloer. Vaak bestaat deze uit eiken maar het kan elke houtsoort die u wenst zijn. De tweede laag van vuren is een wat zachtere naaldhoutsoort. De onderlaag van berken maakt dat dit type vloer onder andere uitermate geschikt is voor vloerverwarming.

Een Lamelparket vloer wordt ook wel 3 laags parket, lamelplank of lamelvloer genoemd en deze vloeren zijn veelal geproduceerd in Aziatische landen. Er zijn echter ook fabrikanten in Europa die lamelparket produceren. Door de kruislings verlijmde lagen hout, is een opbouw gecreëerd met minimale werking. Hierdoor is lamelparket vloer geschikt om zwevend te leggen en door de clickverbinding eenvoudig te plaatsen.

Naast lamelparket zijn er nog meerdere houten vloeren om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan tapis parket, multiplank vloerdelen of massief parket. Elk vloertype heeft eigen voor- en nadelen, dus doe altijd goed onderzoek voor u een keuze maakt. Of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij één van onze adviseurs in de showroom. Zij geven u graag alle belangrijke informatie over de vloertypes en helpen de juiste keuze voor uw huis te maken.

De geschiedenis van de lamelparket vloer

Vroeger werden lamelparket vloeren erg veel toegepast. Het was een lange periode een erg hip type vloer. Tegenwoordig maakt lamelparket steeds meer ruimte voor andere soorten vloeren zoals multiplank, tapis of massief houten vloeren. Dat betekent echter niet dat lamelparket niet nog altijd prachtig bij uw huis kan passen!

Deze legvorm van lamel parket komt nog steeds veelvuldig voor in woningen, juist omdat het voorheen zo populair was. Daarom krijgen we bij Knulst ook nog regelmatig de vraag om een stuk vloer aan te leggen of om een lamelparket vloer te renoveren. Ook daarvoor kunt u Knulst inschakelen!

Soorten lamelparket

Lamelparket leveren wij in twee varianten, de 1-strooks en de 3-strooks variant. De 3-strooks variant heeft min of meer de uitstraling van een traditionele parketvloer maar is prijstechnisch een stuk aantrekkelijker. De 1-strooks variant heeft min of meer de uitstraling van massief parket of multiplank houten vloer.

Lamelparket wordt vrijwel altijd verlijmd op de ondergrond. Dat zorgt ervoor dat de vloer extra stevig geplaatst is. Na het leggen wordt lamelparket nog in de olie of de lak gezet. Dat geldt overigens voor elk type houten vloer.

De prijs van een lamelparket vloer

Een lamelparket vloer is wellicht een investering; dit vloertype kan dan ook tot wel 50 jaar meegaan. De vloeren van Knulst zijn bovendien van de hoogste kwaliteit. Qua prijs is het lamel parket vergelijkbaar met multiplank vloeren. Een hoger prijskaartje betekent overigens niet altijd echt een hogere prijs: door de te kiezen voor kwaliteit, kiest u een houten vloer die tientallen jaren meegaat. Een goedkopere vloer scheelt misschien nu in uw portemonnee, maar veel van deze vloeren zijn al veel vroeger kapot of niet meer mooi.

Lamelparket vloeren en vloerverwarming

Nog altijd denken veel mensen dat houten vloeren niet te combineren zijn met vloerverwarming. Gelukkig is het tegendeel waar. Met name lamelparket vloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Dat heeft te maken met de onderste laag van berken. Dit type hout zet niet snel uit bij temperatuurwisselingen. Dat is iets wat veel voorkomt in een huis met vloerverwarming. De vloer wordt immers constant verwarmd en weer afgekoeld. Berken kan dat goed verdragen.

Overweegt u vloerverwarming aan te leggen? Geen wonder, want vloerverwarming is een duurzame en energiezuinige manier om uw woning te verwarmen. Wilt u de lamelparket vloeren en vloerverwarming tegelijk aanbrengen in de woning? Knulst helpt daarbij. Onder ons eigen label leveren wij ook vloerverwarming. Onze installateurs komen de verwarming leggen waarna de vloer gelegd kan worden. Het mooie van een vloerverwarming met lamelparket van Knulst is dat u alles onder één dak hebt: een vast aanspreekpunt, één overzichtelijke factuur en garantie op beide producten.

Onderhoud van lamelparket vloeren

Lamelparket verschilt in onderhoud niet van andere houten vloeren. In tegenstelling tot wat men denkt, hoeft dat niet veel tijd in beslag te nemen. Geregeld stofzuigen of vegen is belangrijk om zand en vuil van de vloer te verwijderen. Daardoor kunnen lelijke krassen in de vloer ontstaan.

Naast het stofzuigen is dweilen alleen nodig wanneer de vloer vies oogt. Zorg dat u zo min mogelijk water gebruikt aangezien dat minder goed is voor een parket vloer. Gebruik indien mogelijk een vochtige doek, geen natte dweil.

Tot slot is groot onderhoud nodig, eens in de paar jaar. Hoe vaak dit moet, hangt helemaal af van hoe intensief u het lamel parket gebruikt. Heeft u kinderen, huisdieren? Draagt u schoenen binnenshuis? Dit zijn allemaal factoren die onderhoud beïnvloeden. Bij groot onderhoud wordt een toplaag van de vloer geschuurd om deze een nieuwe, frisse look te geven. Vervolgens kunt u opnieuw olie of lak aanbrengen.

Voordelen van lamelparket

Lamelparket brengt een aantal unieke eigenschappen met zich mee die u niet zomaar treft bij andere soorten parket of vloeren. Allereerst kunt u lamelparket zelf aanbrengen. Bij veel andere vloeren raden de deskundigen van Knulst dat niet aan, maar dankzij de clickverbinding van lamelparket is het goed mogelijk. Het plaatsen is bovendien snel gebeurd.

Wist u bovendien dat lamelparket geschikt is voor elke ruimte in huis? Zelfs in de keuken en badkamer kunt u lamelparket vloeren aanbrengen. Alleen direct onder de douche kunt u het beste geen houten vloeren plaatsen, maar een douchebak lost dat probleem gemakkelijk op. Het is dus goed mogelijk om dat mooie lamelparket door de hele woning te trekken. Dit zorgt voor eenheid en sfeer in uw interieur.

Zeker niet in de laatste plaats is de lamelparket vloer zo populair dankzij de goede combinatie met vloerverwarming. Vloerverwarming is een energiezuinige en duurzame keuze. Woont u in een appartement en is geluidsreductie belangrijk? Lamelparket kan prima gelegd worden als 10 decibel geluidsreducerende vloer. En dat zijn niet alle voordelen van lamelparket:

1. Eenvoudig zelf te leggen zonder lijm door click verbinding
2. Geringe werking door kruislingse opbouw
3. Zeer snel te plaatsen omdat vloer kant en klaar gelakt of geolied kan worden geleverd
4. Volledig verlijmd of zwevend te leggen op de dekvloer
5. Geschikt voor op vloerverwarming (bekijk de mogelijkheden)
6. Kan gelegd worden als 10dB geluid reducerende vloer

Nadelen vloer van lamelparket?

Er zijn enkele situaties en woningen waarin lamelparket wellicht niet de beste keuze is. Hoewel dit vloertype tal van voordelen meebrengt, zitten er ook een aantal kanttekeningen aan. Lopen over de vloer maakt relatief veel geluid, in vergelijking met andere soorten vloeren. Ook gaat lamelparket doorgaans iets minder lang mee dan tapis parketvloeren. Het is daarnaast van groot belang dat u de ondervloer voldoende vlak maakt, anders kan de vloer na verloop van tijd gaan kraken. Bij lamelparket houdt u dus het beste rekening met de volgende aspecten:

1. Meeste loopgeluid (klosgeluiden) van alle vloersoorten
2. Levensduur is vaak korter t.o.v. een tapis parketvloer
3. Clickverbinding kan kraken bij een onvoldoende vlakke ondervloer
4. Vaste lengte maten

Inspiratie en showroom

Bent u benieuwd naar alle sfeervolle mogelijkheden van Lamelparket? Bekijk dan onze inspiratie-pagina boordevol sfeerfoto's bij onze klanten thuis of vraag een gratis Inspiratie Magazine aan. Bent u uitgekeken of hebt u uw keuze reeds gemaakt? U bent van harte welkom in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek onder het genot van een kopje koffie. Een Lamelparketvloer is een keuze voor het leven. Het is belangrijk dat u daarom een weloverwogen keuze maakt die naadloos aansluit bij uw persoonlijke wensen en woonstijl.

 

Selecteer wat bij u past

Geschikt voor vloerverwarming
Afwerking
Bewerking
Vloersoort(2)
Houtsoort
Kleur
290