De charme van shutters

Gepost op 04 februari 2019 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Oh, wat zijn ze sfeervol en charmant!

Deze al eeuwenoude luiken worden over de hele wereld gezien. Van oude paleizen in Frankrijk tot kleine kerkjes in Cuba. Oh, wat zijn ze sfeervol en charmant. 

En het goede nieuws is dat we ons eigen huis nu ook mogen decoreren met shutters! In een huis met shutters ervaar je de grandeur van de vorige eeuw, gecombineerd met een tintje eigentijdse stijl.

Houten shutters

Voor de houten shutters gebruikt men veelal massief hout, Amerikaans lindehout. Het hout is zacht en witgeel van kleur. Het hout weegt weinig en heeft de nerfstructuur van hardhout. De manier waarop het hout wordt gedroogd is erg belangrijk. Wanneer je kiest voor goede shutters is het hout ongeveer 6 maanden gedroogd in de lucht en vervolgens in de oven. Kwalitatieve shutters bestaan uit kwartiersgezaagde lamellen. Dit houdt in dat een boom in vieren wordt gezaagd. Uit iedere kwart worden planken gezaagd, haaks op de jaarringen van de boom. Hiermee voorkom je kromtrekkingen van het hout.

Aluminium shutters

Naast houten shutters, zijn er ook aluminium shutters. Deze worden vaak buiten geplaatst. Aluminium shutters zijn erg strak en modern en bijzonder weerbestendig.

Scharnieren

Shutters worden veelal bevestigd met scharnieren. Ook zit er veel verschil in de scharnieren. Zo zijn er opdekscharnieren en verzonken scharnieren. Wat betreft de kwaliteit maakt het weinig uit. Houd jij van een strakke uitstraling? Dan adviseer ik de verzonken scharnieren.

Voordelen van shutters

Naast de enorme charme die de shutters hebben, zijn er nog veel meer voordelen. Zo is de lichtinval perfect te regelen. Bij een felle zon kan je de lamellen naar beneden draaien, zodat je wel licht in huis hebt maar geen fel zonlicht. Daarnaast hebben shutters een isolerende werking. Zomers blijft het lekker koel in huis en in de winter houd je de warmte binnen. Last van allergieën? Dan zijn shutters perfect, want ze zijn gemakkelijk schoon te houden.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

226