Kinderkamer; leuke ideeën!

Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Kinderen houden van kleur!

In een kinderkamer kun je niet genoeg kleur gebruiken, kinderen houden namelijk van kleur. 

Wel is het belangrijk dat je het niet te bont maakt en rekening houdt met een neutrale basis van witte wanden en een lichte houten vloer.

Neutrale basis                                              

Hoe leuk is het als je dochtertje slaapt in een knalroze bed, tekent aan een rood tafeltje, zittend op een paarse stoel. Maar het is belangrijk dat het door al deze kleuren niet te druk wordt. Daarom is het belangrijk dat je de basis, de muren en de vloer, neutraal houdt.

Houten vloer

Een kinderkamer moet vrolijk en kinderlijk zijn dus daarom moet je niet te donkere kleuren gebruiken. Ook een houten vloer moet je daarom rustig en licht houden. Denk bijvoorbeeld aan prachtige eikenhouten planken. Iedere kleur past bij eiken en je houdt het ondanks de vele kleuren wel rustig.
Als je al een grote, stoere zoon hebt, is het juist leuk om ruw hout te kiezen met grote noesten. Als je zo’n mooie houten vloer hebt, timmer er dan ook een mooie speelgoedbak van en een nachtkastje zodat je een mooi geheel krijgt.

Thema

Wil je echt een unieke kamer? Richt je kamer dan in aan de hand van een thema. Houdt je kind bijvoorbeeld van post rond brengen of juist van de scouting? Koop ergens de ouderwetse postzakken en maak er een mooie lampenkap van, of een prikbord. Of timmer van mooie houten planken een ‘boomhut’ waar je zoontje in kan slapen.

Genoeg leuke ideeën om een unieke, prinsesachtige of juist stoere kinderkamer te maken.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225