Kleur bekennen

Gepost op 28 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Zelf kom ik redelijk vaak bij klanten thuis. En wat word ik er blij van als ik een prachtig gekleurd interieur zie. Of het romantische mintgroen wat nu weer helemaal hot is.

Of het kalmerende blauw, wat een enorme rust uitstraalt. Of juist het warme koraalrood, wat we het komende seizoen weer meer gaan zien.

Kleur spreekt

Als je een veel terugkomende kleur hebt in je huis, dan spreekt dat. Persoonlijk vind ik het ook altijd een stukje lef uitstralen. We kiezen zo graag voor veilig; neutrale, basic kleuren. Maar juist een kleur in huis dat zorgt voor een sprekend interieur. Wil je geen kleur op je muur? Ook leuk om met kleur te spelen door middel van accessoires. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde kussens, lampenkappen of een vloerkleed.

Koude kleuren

Persoonlijk vind ik ‘koude kleuren’ best negatief klinken, terwijl het helemaal niet positief is. Koude kleuren stralen juist een stukje rust uit en hebben vaak een frisse uitstraling. Denk aan oudblauw of het frisse mintgroen. Prachtig als je dit combineert met mooie grijstinten of aardetinten.

Warme kleuren

Ook warme kleuren zijn prachtig; babyroze, brique of koraalrood. En de kleuren die in opkomst zijn voor het najaarseizoen zijn koper en goud. Glad of verweerd, dat maakt niet uit. Ook deze kleuren horen bij de warme kleuren. Zelf ben ik om, ik vind het prachtig. En het heeft als voordeel dat je het overal bij kan combineren. Koper en goud zijn echte eyecatchers voor in je interieur. Gelukkig heb je nog even de tijd om eraan te wennen.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225