Blogs over Trends

Laat u ook inspireren door hout!Gratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Kies uit deze categoriën om de resultaten te filteren:InspiratieTrendsWoonplezier
Trends
Volg de laatste interieurtrends
 • Houten vloer in de olie of lak? Dit is volgens ons de beste keuze

  Een houten vloer is een prachtig en duurzaam type vloer. Om lang van houten vloeren te genieten is het wel belangrijk dat je het materiaal afwerkt en voorziet van een beschermlaag. Dat kan met olie maar ook met lak. Beide worden veel toegepast, maar wat is nu het beste: een houten vloer in de olie of lak?

  Gepost op 26 april 2022 door Petra Knulst in #trends
 • Een houten vloer in kleuren: bij Knulst is (bijna) alles mogelijk

  Wil je iets unieks in je interieur proberen? Of is het tijd voor een nieuwe woonstijl? Wat je wens ook is, bij Knulst Vloeren is veel mogelijk. In ons assortiment kun je bijvoorbeeld een houten vloer in verschillende kleuren vinden. Van neutrale, lichte kleuren tot opvallende trendkleuren: alles kan!

  Gepost op 21 juni 2022 door Petra Knulst in #trends
 • Een houten vloer combineren met tegels: zo doe je dat

  Door het hele huis dezelfde vloer leggen? Waarom zou je? De woontrend van het moment is om verschillende soorten vloeren te combineren. Je kunt bijvoorbeeld een houten vloer combineren met tegels: een trend die we steeds meer zien.

  Gepost op 18 januari 2022 door Petra Knulst in #trends
 • Welke houten vloer past bij de keuken?

  Het is een hardnekkig fabeltje dat houten vloeren niet geschikt zijn voor in de keuken. Hoewel hout in zijn natuurlijke vorm wellicht eigenschappen heeft die het minder geschikt maken voor deze ruimte, is een houten vloer bewerkt en beschermd. Kies voor kwaliteit en je kunt hout in elke kamer van je huis neerleggen.

  Gepost op 01 november 2021 door Petra Knulst in #trends
 • Dit kost een houten visgraat vloer (en hier hangt de prijs vanaf)

  Al sinds jaar en dag is de houten visgraat vloer ongekend populair. Het is een type vloer dat luxe uitstraalt, maar ook warmte. Bovendien is het visgraatpatroon de ideale manier om een saaie houten vloer leven in te blazen. Wil je meer weten over de kosten van een houten visgraat vloer? Of ben je benieuwd naar de oorsprong van dit bijzondere vloertype? Misschien wil je wel weten of er alternatieven zijn het visgraatpatroon. Dat en meer ontdek je door verder te lezen

  Gepost op 14 september 2021 door Petra Knulst in #trends
 • Eikenhouten vloeren

  Eikenhout is al eeuwen lang een veelgebruikte houtsoort voor vloeren en dit is niet zonder reden. Eikenhout is namelijk een enorm solide en sterke houtsoort die zich toch uitstekend laat bewerken. Een eikenhouten vloer is letterlijk een vloer voor het leven, want een kwalitatief hoogwaardige vloer gaat minstens 50 jaar mee.

  Gepost op 29 januari 2021 door Petra Knulst in #trends
 • De comeback van kurk!

  Nadat er jaren nauwelijks vraag naar kurk is geweest, zien wij toch dat de vraag naar kurkvloeren toeneemt. Kurkvloeren worden weer populair! En dat vinden wij, als echte vloerenkenners, niet heel vreemd.

  Gepost op 02 april 2019 door Petra Knulst in #trends
 • Modern wonen

  Er zijn enorm veel verschillende stijlen wat betreft een interieur. Denk aan klassiek, industrieel, landelijk, brocante maar ook modern. 

  Gepost op 12 februari 2019 door Petra Knulst in #trends
 • Trends 2014 houten vloeren

  Een houten vloer geeft uw huis een authentieke uitstraling. Een houten vloer is prachtig. Het straalt warmte en klasse uit. 

  Gepost op 08 september 2014 door Petra Knulst in #trends
 • Woontrends zomer 2015

  Nog geen half jaar geleden heb ik een blog geschreven over de woontrends voor 2015. 
  Inmiddels zitten we alweer in de 5e maand van het jaar en staat de zomer voor de deur. En wat zijn nu eigenlijk de woontrends voor deze zomer?

  Gepost op 16 juni 2015 door Petra Knulst in #trends
 • Woontrends 2015

  Woontrends zijn zo veranderlijk als het weer, maar zijn toch inspirerend, vooruitstrevend en gewoon leuk om te volgen. Want wie wil er nou niet een kijkje in de toekomst nemen? 

  Gepost op 09 november 2015 door Petra Knulst in #trends
 • Oktober; de woonmaand

  De woonmaand is weer aangebroken. Waarom is oktober eigenlijk de woonmaand? Ondanks deze heerlijke najaars dagen, breken toch echt de kortere dagen aan.

  Gepost op 08 oktober 2018 door Petra Knulst in #trends
 • Wonen met oud hout

  Oud hout is ‘hot’. Niet alleen meubels en vloeren krijgen door het gebruik van oud hout weer dat authentieke en robuuste tintje. Maar ook met accessoires gaan we weer back to the basics. Oud hout geeft je inrichting een warme landelijke en stoere uitstraling. Een uitstraling die je weer terugbrengt naar waar het allemaal begon; de natuur.

  Gepost op 04 februari 2019 door Petra Knulst in #trends
 • Frans eiken: populaire vloeren

  Frans eiken is een van de meeste populaire Europese houtsoorten. Nu ben je natuurlijk nieuwsgierig wat deze Frans eiken vloer zo populair maakt..

  Gepost op 09 januari 2019 door Petra Knulst in #trends
 • Padoek

  Afrikaans Padoek is de commerciële naam voor de botanische soort Pterocarpus soyauxii Taub. Deze houtsoort komt voor in Midden- en West-Afrika. 
  Deze lichtboomsoort komt voor in het altijd groene tropische regenwoud. Padoek is een unieke houtsoort wat komt door de prachtige, volle kleuren.

  Gepost op 06 februari 2019 door Petra Knulst in #trends
 • Industrieel Wonen

  Met een industrieel accent in huis krijgt de ruimte een stoer gevoel. Kenmerkend zijn grote open ruimtes, ruw hout, betonlook en metaal. Met een industrieel accent in huis krijgt de ruimte een stoer gevoel. Kenmerkend voor een industrieel interieur zijn grote open ruimtes, ruw hout, betonlook en metaal. Wil je jouw huis ook een industrieel tintje geven maar weet je niet goed hoe? Met een paar kleine veranderingen creëer je al een hele nieuwe sfeer in je huis.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #trends
 • De zeven schoonheden van Visgraatvloeren

  Een visgraat parketvloer heeft veel eigenschappen. In deze serie blogs richt ik me op de 7 schoonheden van een houten visgraat parketvloer. Misschien zie jij door de bomen het bos niet meer. Je bent hard op zoek naar een nieuwe vloer. Je bent er volledig van overtuigd dat je weer een sfeervolle houten vloer wilt. Alleen, wat voor een houten vloer?

  Gepost op 25 december 2018 door Petra Knulst in #trends
214