Je houten vloer schuren

Gepost op 10 april 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Je vloer wordt weer als nieuw!

Geniet je nog iedere dag van je houten vloer, maar wordt hij een beetje dof? Ga dan je houten vloer opnieuw schuren en oliën. Je houten vloer wordt weer als nieuw!

Voorbewerking houten vloer schuren

Voordat je een houten vloer schuurt is het slim om de wat grotere noesten in de vloer met voegenkit te bewerken. Deze transparante hars mengt zich goed met het zaagsel, wat overblijft van het zagen en schuren van de houten vloer. Dit meng je met de hars totdat je een brinta-achtige substantie krijgt. Gebruik een niet al te groot plamuurmes om de onvolkomenheden dicht te plamuren. De bewerkte delen krijgen na het schuren (half uur droogtijd) dezelfde kleur en tint als de vloer. Voordat je de houten vloer gaat schuren moet je eerst de helft van de inhoud van het blikje mengen. Dit doe je om uitdroging te voorkomen.

Je houten vloer schuren

Als je een houten vloer gaat schuren, zorg er dan eerst voor dat de ruwe delen in de houten vloer eerst geschuurd worden met een parketrond schuurmachine (woodboy). Schuur de houten vloer met een schuurnet korrel 80. Per schuurzijde kan je ongeveer 20 tot 25 m² schuren en het schuurnet is dubbelzijdig te gebruiken. Met 1 schuurnet kun je dus 40 a 50m² schuren. De tweede schuurgang raden we aan om korrel 100 te gebruiken. De houten vloer kan dan al wel olieklaar zijn, maar je moet hem nog een keer met korrel 120 afgeschuurd worden.

Zorg ervoor dat de houten vloer zoveel mogelijk stofvrij is voordat je de vloer schuurt. Dit kan met een stofzuiger of met een zachte bezem. Olie trekt zich weinig van stof aan, omdat het in de plank trekt en niet zoals lak er een laag overheen zet.

Voordat je begint met het schuren van je houten vloer is het verstandig om je eerst te laten informeren door een deskundige adviseur. Wij staan voor je klaar!

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225