Houten veranda

Gepost op 12 februari 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Weer helemaal in de opkomst!

Wat heerlijk, de zomer komt eraan. Lange, zwoele zomeravonden onder het genot van een wijntje. En hoe fijn is het, als je hiervoor gewoon thuis kunt blijven?

Voor mijn idee zijn houten veranda’s weer helemaal in opkomst. En wat mij betreft, geen verkeerde trend! Wat heerlijk is het om de avonden nog langer te maken doordat je onder je eigen veranda kunt zitten. Helemaal wanneer je er een houtkachel of een terrasverwarmer in hebt.

Let op!                                                

Wanneer je een veranda aan je huis wilt bouwen, moet je wel voldoende ruimte tot je beschikking hebben. Maak de veranda niet té groot en zorg dat je ook nog een stukje tuin overhoudt.  Houd daarom rekening met de stand van de zon en je lichtinval.

Houtsoort

Een veranda kan van verschillende houtsoorten worden gemaakt. De goedkoopste houtsoort is vurenhout. Ondanks dat vurenhout de goedkoopste houtsoort is, kan het heel lang meegaan wanneer het goed behandeld en onderhouden is. Voor een veranda kun je ook kiezen uit lariks of douglas hout. Dit hout heeft van nature al een soort impregnatie van hars en olie. Daardoor is het extra duurzaam hout.

Aankleding

Maak je veranda extra gezellig door middel van leuke accessoires. Tuinkussens bepalen voor een groot deel de sfeer in de veranda. Wat ook leuk is om oude materialen op te hangen in je veranda, zoals een zeis, een oude bijl of een antieke schop. En vergeet de planten natuurlijk niet. Planten en bloemen zijn echte sfeermakers.  

Oja, en zorg er ook voor dat je lekkere kleden over de leuning van de stoel hebt hangen. Dan kan je nóg langer buiten zitten!

Heeft u nog vragen?

225