Je woonkamer
een tikkeltje verouderen

Gepost op 05 februari 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Oude huizen zijn mijn grote favoriet

Want een oud huis heeft een historie, een verhaal. Ik word helemaal blij van een huis met de originele paneeldeuren, krakende vloeren en muren die niet helemaal waterpas zijn. Maar natuurlijk heeft een nieuwbouwhuis ook zeker voordelen. Maar hoe kan je nu de charme van een oud huis creëren in je nieuwbouwhuis? Ik heb met je meegedacht.

Oude boerderij                      

Ongeveer een half jaar geleden was ik bij klanten van ons. Een stel wat ervoor heeft gekozen om een oude boerderij helemaal op te gaan knappen. Een flinke klus, maar het resultaat mocht er zeker zijn. Ondanks dat het huis helemaal was opgeknapt, hield het de charme van de oude boerderij. Zo hadden ze in de kamer een laag muurtje laten staan. Aan dat muurtje waren ringen bevestigd en vroeger stonden hier de koeien aan. Nu was het muurtje perfect voor het creëren van een goede zithoek.

Originele houten draagbalken

Als we ons huis willen opknappen denken we vaak als eerste aan een likje verf voor de muren, een nieuwe vloer of een nieuwe keuken. Maar juist een plafond kan enorm veel sfeer brengen in je woning. Een vriendin van mij heeft laatst prachtige originele spanten in haar nieuwbouwhuis laten zetten. Wat een sfeer brengt dat met zich mee. Haar woonkamer heeft gelijk een knusse maar ook stoere uitstraling gekregen.

Nog meer charme..

Wil je nog meer ideeën voor een authentieke uitstraling in je woonkamer? Zoek eens op marktplaats naar originele paneeldeuren. Natuurlijk bepalen de vloer en je muren ook een groot deel van de sfeer in je huis. Denk bijvoorbeeld aan het robuuste eikenhouten vloer in combinatie met de originele stenen muur. Als je de grote elementen in je huis al een stoere uitstraling geeft, is de sfeer in je huis al voor een groot deel bepaalt. Succes met het ‘verouderen’ van je huis! 

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225