Visgraat houten vloer
in je woonkamer

Gepost op 13 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Visgraatvloer is tijdloos en sfeervol

Een vloer met houten planken is natuurlijk prachtig. Maar wie voor het échte ambacht gaat, kiest voor een traditionele visgraat houten vloer.

Tijdloos en altijd sfeervol, bepaalt deze vloer je bij de eeuwenoude legtradities. Veel soorten vloeren zijn geschikt voor de woonkamer. Maar een visgraat houten vloer ligt niet alleen in prachtige monumentale panden, maar brengt ook direct geschiedenis en sfeer in de woonkamer van nieuwbouwhuizen. Prachtig om je woonkamer een mooie basis te geven met houten planken op de vloer.

Levensduur visgraat houten vloer

De speciale visgraatmotieven zijn al afkomstig uit de 17e eeuw. Doordat het goed ging met de Verenigde Oost-Indische Compagnie werd er door handelaars veel geld verdiend. Deze mensen hadden vaak veel over voor een uniek en waardevol interieur met een bijzondere vloerbedekking. In de grachtenpanden in Amsterdam werd er daarom op de ‘bel-etage’ vaak een houten visgraatvloer gelegd. Omdat dit toentertijd een zeer kostbare houten vloer was, wilde men deze graag showen aan het bezoek. Sommige van deze prachtige houten visgraat vloeren liggen er nu nog. Want een goed onderhouden planken houten visgraat vloer in je woonkamer kan levenslang blijven liggen. Wil jij graag een visgraat houten vloer in je appartement? Ook dat kan! Lees hierover eens meer informatie.

Ambachtelijk handwerk van visgraatparket


Een houten visgraat vloer kenmerkt zich door de visgraatvorm waarin de houten vloerdelen of planken gelegd zijn. Hierbij lopen de planken schuin en puntsgewijs naar elkaar toe, zoals bij een visgraat. In het verleden werd visgraatparket vooral in de traditionele uitvoering gelegd. Tegenwoordig zijn er vele soorten houten visgraat vloeren die kant-en-klaar bij de fabriek vandaan komen. Maar het mooist blijft het ambachtelijke handwerk, waarbij de houten planken handmatig in hun visgraatvorm worden gelegd.

Mogelijkheden visgraatvorm


Ook binnen de visgraatvorm zijn allerlei varianten mogelijk; zo kun je kiezen voor grote of juist kleine vloerdelen, verouderde, gerookte of gekleurde planken enzovoort. Visgraat houten vloerenkunnen zowel in massief houten vloerdelen of als verouderde houten vloerdelen geleverd worden. Ook de afwerking kan variëren. Zo kun je kiezen tussen een afwerking met lak, olie of was. Elke afwerking heeft haar unieke eigenschappen voor de houten vloerdelen en is afhankelijk van je woonsituatie.  

Visgraat houten vloer en vloerverwarming


Naast de varianten in materiaal, zijn ook de praktische mogelijkheden eindeloos; een visgraat houten vloer kan gecombineerd worden met vloerverwarming, gelegd worden op een speciale geluid reducerende ondervloer en is leverbaar in iedere gewenste kleur. Het is heerlijk dat de houten visgraat vloer in je woonkamer ook nog eens een aangename temperatuur heeft. Wil je eens meer informatie over een visgraat houten vloer in combinatie met vloerverwarming? Kom eens naar onze showroom en laat je adviseren. 

Heeft u nog vragen?

225