Sucupira

Gepost op 12 november 2018 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Een Sucupira vloer

Sucupira is een vrij donkere houtsoort en komt in veel landen buiten Europa voor. Zo groeit hij in Brazilië, Suriname en Venezuela. Het opvallende van Sucupira is dat het bruine en donkerbruine kernhout duidelijk afsteekt tegen het smalle geelachtige spinthout wat in het hout zit.

Sucupira is prachtig getekend en iets gestreept. Over het hout ligt een vrij duidelijke glans die met een lakafwerking mooi behouden blijft. Al met al is Sucupira een houtsoort met een eigenzinnig uiterlijk en juist daarom kiezen onze klanten soms specifiek voor de houtsoort Sucupira.

Eigenschappen van Sucupira

Sucupira is een vrij harde houtsoort en droogt langzaam met weinig gevaar voor scheuren of vervormingen. Ook laat het hout zich makkelijk afwerken. Omdat Sucupira van nature al een vrij duidelijke glans heeft laat het hout zich makkelijk polijsten. Dit zorgt, indien gewenst voor een hogere glans.

Afwerkingsmogelijkheden Sucupira

Het is mogelijk om de Sucupira vloer af te laten werken met alle afwerkingsmogelijkheden namelijk: Hardwax, WoCa olie of lak. Wanneer je kiest voor een afwerking met hardwax ben je verzekerd van een natuurlijke uitstraling van jouw Sucupira vloer. Hardwax verdiept de kleur en structuur van het hout het meest van alle afwerkingen. Wel is een vloer afgewerkt met hardwax wat gevoelig voor krassen omdat de afwerking op het hout ligt. Bijkomend voordeel is wel dat eventuele krassen eenvoudig bijgewerkt kunnen worden.

Wanneer je gaat voor de meest natuurlijkste uitstraling is WoCa olie een erg goede oplossing. Omdat de olie in het hout wordt gepoetst is deze afwerking minder krasgevoelig dan hardwax. Ook zijn bij WoCa olie eventuele krassen eenvoudig bij te werken.

Tot slot is het mogelijk de Sucupira vloer af te werken met lak. Lak is een erg praktische oplossing. Bovendien is lak slijtvast en flexibel. Een gelakte vloer gaat al gauw 10 tot 13 jaar mee. Wanneer de laklaag eenmaal is versleten, kan je de vloer laten schuren en opnieuw afwerken met lak, hardwax of WoCa olie.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225