Vloerkleden

30 september 2014
Petra
Gepost in Inspiratie

Kleed je huis aan!

Een vloerkleed, leuk en sfeervol! Maar 101 verschillende soorten maakt de keuze niet bepaald makkelijk. Toch is een vloerkleed een belangrijk element in je woonkamer.

Een vloerkleed verbindt namelijk je meubels met elkaar, je zithoek wordt een geheel. Een kleed is een echte sfeermaker in je interieur en zorgt voor een rustige uitstraling. In deze blog een aantal goede tips om het kiezen van een vloerkleed is makkelijker te maken.

 

Plaats in je huis

Als een huis wordt ingericht is het vloerkleed niet het belangrijkste voorwerp, maar toch heeft het wel een grote invloed op het interieur. De juiste keuze voor een kleed doet een kamer bijvoorbeeld kleiner, gezelliger en warmer lijken, maar de verkeerde keuze voor een kleed kan een kamer ruïneren. Houd daarom goed rekening met de kleur, grootte en het materiaal van je vloerkleed

Kleur

De kleur van het karpet bepaalt de sfeer in je huis. Let er wel op dat deze kleur goed past bij de rest van uw interieur! Zwart en donkerbruin geven uw kamer een strakke en moderne uitstraling, maar kleuren als rood, geel en oranje zorgen voor warmte. Blauw en groen zijn juist koele kleuren en paars is zowel warm als strak.

Grootte

Ook door de grootte van een karpet kan je de kamer groter, kleiner, breder of smaller laten lijken. Zorg ervoor dat er aan elke zijde van bijvoorbeeld de salontafel ruimschoots vloerkleed over is om ruimte te creëren.

Neerleggen

Ook de manier waarop je het karpet neerlegt heeft invloed op de ruimte in de kamer. Als je het karpet in de lengte neerlegt lijkt de kamer langer en smaller, en door het karpet in de breedte neer te leggen lijkt de kamer korter maar breder.

vloerkleden op een houten vloer

Materiaal

De stof, het materiaal, van het karpet maakt de kamer af. Hoogpolig geeft warmte en gezelligheid terwijl laagpolige karpetten een strakkere uitstraling hebben en de kamer groter laten lijken. Laagpolig tapijt gaat vaak langer mee dan een hoogpolig tapijt. Naast hoogpolig en laagpolig heb je ook te maken met verschillende soorten materialen. De meest voorkomende zijn wol en polyester. Wol geeft een mat effect. Polyester geeft vaak een glans effect. Hou je meer van vintage? Kies dan voor een hoogpolige wollen vloerkleed in dégradégarens of in een mooie mix van dikke en dunnen wollen garens.

Reageer

Inspiratie Foto's

Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. Bekijk foto's van diverse vloeren in een leefomgeving.

Gratis inspiratie Magazine

  • Binnen 3 dagen in huis
  • Boordevol inspiratie
407
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie