Gestoomd eikenhout

Gepost op 04 november 2018 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Gestoomd eiken steeds populairder!

Gestoomd eiken is een behandelingswijze bij eiken houten vloeren, die steeds populairder wordt. Maar wat houdt een gestoomde eiken houten vloer precies is? Hoe wordt het eiken precies behandeld?

Eikenhout

Eikenhout is een van de meest populaire houtsoorten. Eikenhout is hard, taai en zeer duurzaam maar laat zich desondanks uitstekend bewerken. Daarom is het een zeer geschikte houtsoort om te gebruiken als houten vloer of parketvloer. Eikenhout vertelt zijn eigen levensverhaal en heeft een robuuste uitstraling.

Gestoomd eiken

Tijdens de droging wordt het hout als het ware ‘gekookt’. Tijdens de opwarmfase wordt alle aanwezige lucht in de droogkamer vervangen door stoom. Hierdoor krijgt het hout een warme, bruinrode tint. In combinatie met een bepaalde kleurolie zorgt dit voor de meest uiteenlopende uitstralingen. Naast de warme kleur die je door het stomen krijgt, wordt het hout ook duurzamer. Het stoomproces geeft het hout een ontspannende werking waardoor het hout nog stabieler en duurzamer wordt.

Ben jij op zoek naar een prachtige houten vloer alleen dan net een tikkeltje unieker en warmer dan een gewone eiken houten vloer? Laat je dan eens persoonlijk informeren over een gestoomde eiken houten vloer. 

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

226