Onderhoud van uw Houten Vloer

Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

Neem contact op! Neem contact op!

Uw houten vloer onderhouden

Welke manieren zijn er zoal om uw houten vloer te onderhouden? Houten vloeren zijn van nature duurzaam en gaan jarenlang, soms levenslang mee. Om uw vloer in top-conditie te houden is het van belang dat u tijdig en correct onderhoud pleegt aan de houten vloer. Mocht u naar aanleiding van onderstaande informatie vragen of ppmerkingen hebben dan kunt u ten allen tijde contact met ons opnemen. Onze adviseurs zijn u graag van dienst met een gedegen advies afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Onderhoud door Knulst Vloeren

Om van uw kwalitatieve houten vloer te kunnen blijven genieten is periodiek onderhoud noodzakelijk. Dit onderhoud aan de houten vloer kunt u zelf doen maar Knulst Vloeren kan u ook al het werk uit handen nemen. Hebt u niet de mogelijkheid om bepaalde onderhoudsverrichtingen zelf te doen? Informeer bij Knulst Vloeren wat de mogelijkheden zijn. Wist u dat Knulst Vloeren ook renovaties aan oude houten vloeren doet en bijv. houten vloeren schuurt en voorziet van een nieuwe laag olie?

Onderhoud zelf uitvoeren

Wij adviseren om uw houten vloer met regelmaat schoon te maken. Daarmee voorkomt u dat zand of andere scherpe deeltjes krassen veroorzaken aan de planken of stroken. Het beste kunt u meerdere malen per week stofzuigen. Het is dan niet noodzakelijk om met schoonmaakmiddel schoon te maken. In bepaalde gevallen is het wel noodzakelijk om uw vloer grondig te reinigen met een speciaal voor houten vloeren bestemd schoonmaakmiddel. De adviseurs bij Knulst Vloeren leveren bij iedere vloer een uitgebreide schoonmaak- en onderhoudsinstructie mee. Daarnaast kunnen wij u gedetailleerd informeren over het bijwerken van vlekken of beschadigingen aan uw vloer. Voordat u aan deze onderhoudswerkzaamheden begint is het belangrijk dat u altijd eerst de vloer grondig stofzuigt.

Geoliede Vloer

Uw houten vloer in de (onderhouds)olie zetten: Speciale vloer olie kunt u gebruiken als onderhoudsmiddel voor uw houten vloer. Oliën is een alternatief voor lakken of de vloer in de was zetten. Door de olie krijgt uw vloer een mat uiterlijk. U brengt de olie aan met een roller of een droge (niet pluizende) doek. Het is belangrijk dat alle olie in het hout trekt, totdat de gehele vloer een matte uitstraling krijgt. Het grote voordeel van een geoliede vloer is dat u op een later moment altijd plaatselijk een beschadiging eenvoudig kunt bijwerken. U kunt ons gerust om advies vragen. 

Gelakte Vloer

Gaat u het liefst periodiek onderhoud uit de weg? Dan kunt u het allerbeste uw houten vloer in de lak zetten. Dit is nogal een tijdrovende klus maar u hoeft dan jarenlang niet meer naar uw vloer om te zien. Lak geeft de vloer een chique uitstraling. Breng minimaal 3 dunne lagen lak aan. Vraag Knulst Vloeren om advies, want bepaalde houtsoorten hebben meer laklagen nodig. Overigens doet u er verstandig aan om altijd een laagje polish aan te brengen, bovenop de laklaag. Een nadelig effect van gelakte vloeren is dat u eventuele beschadigingen niet meer onzichtbaar kunt bijwerken. Enkel door de gehele vloer opnieuw te lakken is dit mogelijk.

Gewaxte Vloer

Een vloer van hout kunt u in de was zetten. Dit is een alternatief voorlakken. Met was de vloer onderhouden kost wel meer tijd. Het is echter gemakkelijker om eventuele versleten plekken bij te houden. U brengt eerst waxolie aan als impregneerlaag. Dit wrijft u stevig in het hout. Met een boenmachine brengt u vervolgens de was aan. Knulst Vloeren kan u hierover uitgebreid informeren. 

236