Welke Houten Vloer
kan in een Keuken?

Gepost op 25 mei 2020 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Maak uw keuken af met een houten vloer

Tijdens het uitkiezen of ontwerpen van een keuken denkt u wellicht niet direct aan de vloer. Een gemiste kans, want de stijl van uw keuken wordt grotendeels bepaald door de vloer die u daar laat leggen. Met een parketvloer in uw keuken kunt u alle kanten op, want er valt meer dan genoeg te kiezen qua houtsoort, kleur, legpatronen en afwerkmogelijkheden. Dus wilt u een landelijke, moderne of juist industriële uitstraling in uw keuken? Dan is een houten vloer of parketvloer wat u zoekt.

Kan een houten vloer eigenlijk wel in de keuken?

Voordat u verder leest en denkt dat een houten vloer of parketvloer in de keuken een slecht idee is – bijvoorbeeld vanwege het vocht – willen we u gerust stellen. Een houten vloer kan prima in de keuken onder voorwaarde dat de vloer correct afgewerkt wordt met een goede kwaliteit olie of lak. Desondanks dient u zich wel te realiseren dat een houten vloer of parketvloer nou eenmaal iets kwetsbaarder voor vocht is dan andere soorten vloeren zoals PVC vloeren of tegels. Het is daarom zaak om vocht wel zo snel als mogelijk te verwijderen wanneer dit onverhoopt op de vloer terecht komt. Wanneer u dit doet kan een houten vloer prima tegen een stootje.

Een houten vloer voor in uw landelijke keuken

Een landelijke interieurstijl is één van de stijlen waar een houten vloer het best tot z’n recht komt. De landelijke stijl is momenteel razend populair omdat deze warmte, nostalgie en gezelligheid uitstraalt. Ideale eigenschappen voor een keuken, want wat gaat er nou boven een heerlijk knusse keuken waarin geleefd wordt? De landelijke stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen zoals steen, (giet) ijzer en vooral veel hout. Een duoplank / multiplank vloer met brede planken past bijvoorbeeld perfect in een keuken met een landelijke stijl.

Een houten vloer voor in uw moderne keuken

Bent u niet zo nostalgisch ingesteld? Dan wilt u misschien liever een strakke moderne keuken. Wellicht denkt u bij een modern interieur niet direct aan hout, toch gaan die twee prima samen! Een moderne keuken kenmerkt zich namelijk door een strak en afgewerkt design met veel rechte lijnen. Natuurlijke elementen – zoals een houten vloer – vormen een prachtig contrast met de strakke lijnen en moderne materialen die vaak aanwezig zijn in een moderne keuken. Een veel gekozen houtsoort voor een vloer in een moderne keuken is eiken. Neem bijvoorbeeld een stijlvolle visgraat of hongaarse punt vloer, naast dat dit nog een échte ambachtelijke keuze is, is deze vloer een stijlvolle eye-catcher in uw keuken!

Een houten vloer voor in uw industriële keuken

Een industriële keuken heeft een stoere en ruwe uitstraling. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van neutrale kleuren, grove materialen en door hier en daar constructiematerialen te laten zien. In tegenstelling tot een moderne keuken, horen oneffenheden juist bij een industriële keuken. Een vloer bestaande uit grove planken met een verouderde, verweerde look is dan ook een uitstekende keuze wanneer u gaat voor een industriële keuken.

Natuurlijk zijn deze voorbeelden slechts een kleine greep uit de eindeloze mogelijkheden die een houten vloer of parketvloer in de keuken u bieden. Dankzij de enorme flexibiliteit die hout biedt, past een houten vloer vrijwel in ieder interieur. Wilt u meer weten of persoonlijk advies over welke houten vloer het beste bij uw keuken past? Neem dan vrijblijvend contact op met ons op, onze interieurstylisten helpen  u graag verder in uw zoektocht naar de perfecte houten vloer.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

226