Trends 2014 houten vloeren

Gepost op 08 september 2014 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Natuurlijke en vergrijsde tinten en stoere accessoires

Een houten vloer geeft uw huis een authentieke uitstraling. Een houten vloer is prachtig. Het straalt warmte en klasse uit. 

Tijdloze vergrijsde vloerdelen

Toch zijn er wel bewegingen zichtbaar in de wereld van de houten vloeren. Zo zie je in 2014 veel natuurlijke en vergrijsde tinten en stoere accessoires. Van traditionele robuuste planken en klassieke visgraatparketten tot stoere vergrijsde parketvloeren. Daarnaast zie je veel invloeden van het Franse landelijk wonen. Eenvoudige inrichtingen met brocante invloeden en robuuste, grof geschuurde houten vloeren. In deze snelle maatschappij willen we weer terug naar de basis, terug naar de eenvoudige, romantische sfeer van voorbijgevlogen tijden. Daar hoort de natuurlijke uitstraling van een houten vloer helemaal bij.

Buitenparket

Naast de vergrijsde tinten en grof geschuurde planken, zien we in 2014 veel oud hout, grijs, wit, en diepzwart. Daarnaast is er ook een ontwikkeling in de verschillende zaag- en schuurmethodes. Deze verschillende methodes zorgen voor speciale effecten. Ook is er sinds kort een bijzonder buitenparket beschikbaar. Dit parket bestaat uit eucalyptus hardhout uit Australië. Ideaal als je op zoek bent naar een authentieke terrasvloer.

Houten vloer in loft

De opkomst van allerlei alternatieve woonvormen, zoals wonen in een pakhuis of loft, vraagt ook voor de vloer een creatievere benadering. Gelukkig bestaan er talloze houtsoorten, legmethodes en schuurtechnieken die ervoor zorgen dat er voor elke woonvorm een passende houten vloer beschikbaar is.

Advies

Als je op zoek bent naar een houten vloer is het belangrijk dat je persoonlijk advies krijgt. Ieder huis en elke inrichting is immers anders, en vraagt om een eigen vloerplan. Zorg daarom dat je goed voorgelicht wordt over de mogelijkheden die jouw huis biedt.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

214