Waarom je een houten vloer
inclusief leggen wilt aanschaffen

Gepost op 18 januari 2022 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Waarom je een houten vloer inclusief leggen wilt aanschaffen

Ben je een handige Harry - of handige Henriëtte? Wil je klusjes graag zelf klaren, om geld te besparen of omdat je gewoon graag bezig bent? Dat snappen we helemaal. Klussen in huis is niet alleen leuk maar ook besparend. Toch zijn er een aantal klusjes die je beter aan professionals kunt uitbesteden. Een vloer leggen is daar een voorbeeld van. Dit is waarom je een houten vloer inclusief leggen wil aanschaffen.

Over de houten vloer

Een houten vloer bestaat uit planken die in een bepaald patroon op de vloer worden gelegd. Dat kan in rechte lijnen zijn in de lengte of breedte van de ruimte, maar houten vloeren worden soms ook in een patroon gelegd. Denk dan aan een visgraat of een Hongaarse punt.

De planken van houten vloeren worden gemaakt van allerlei soorten hout. Vaak is zo’n plank gemaakt met een samenstelling van materialen en houtsoorten. Er zijn ook massief houten vloeren, welke vrijwel helemaal uit een houtsoort worden gemaakt. Deze houten planken zijn vaak ook een stuk zwaarder.

Hoe groot of breed een plank is, hangt af van het type vloer dat je kiest. Bij Knulst kies je uit tientallen soorten houten vloeren, elk met unieke eigenschappen. Welke houten vloer geschikt is voor jouw wensen, lichten we graag toe. Ze hebben wel allemaal een ding gemeen: de houten vloer leggen kun je het beste aan experts overlaten.

Houten vloer laten leggen: een complexe klus

Je kunt een houten vloer zelf proberen te leggen. Het is echter een beter idee om zo’n complexe klus aan deskundigen over te laten. Dat heeft als voornaamste reden dat het belangrijk is om de vloer nauwkeurig en strak te leggen, iets dat mensen zonder ervaring vaak zelf niet lukt.

Een houten vloer moet je vaak verlijmen. Een goede verlijming is de basis van de lange levensduur van je houten vloer. Wanneer je dit zelf doet - misschien met de verkeerde kennis of materialen - dan bestaat de kans dat de vloer niet recht gelegd wordt. Het gevolg daarvan is dat de vloer los kan komen. Ook kan het hout extreem gaan werken of is het eindresultaat simpelweg niet mooi.

Een houten vloer inclusief leggen kost je misschien in eerste instantie meer, maar op lange termijn is het juist voordeliger. Een vloer die goed is gelegd, gaat namelijk veel langer mee. 

Waar het vaak fout gaat met houten vloeren leggen

Er zijn een aantal zaken die we vaak fout zien gaan bij het leggen van een houten vloer: 

  • Je gebruikt de verkeerde materialen waardoor het eindresultaat onzorgvuldig is.
  • Je bent te ongeduldig bij ingebruikname van de vloer waardoor je voetstappen of andere sporen in de geoliede planken ziet.
  • Je besluit zelf een ingewikkeld patroon zoals een visgraat te leggen zonder ervaring met dit lastig legpatroon.
  • De vloer ligt niet mooi pas gezaagd of niet recht in lijn.

Een vloer opnieuw leggen als deze al verlijmd is, is nagenoeg onmogelijk. Bovendien is een houten vloer een behoorlijke investering. Als je deze investering na een aantal jaren opnieuw moet doen omdat de vloer niet meer mooi ligt, dan is dat hartstikke zonde. Een houten vloer inclusief leggen aanschaffen is daarom makkelijker.

Een houten vloer: kosten inclusief leggen

De kosten van een houten vloer inclusief leggen kunnen enorm verschillen. Van 100 euro per vierkante meter tot wel 500 euro: het is allemaal mogelijk. De uiteindelijke kosten hangen vooral samen met hoe je de vloer wil leggen en welk type vloer je kiest.

Niet elke houtsoort is even duur. Eikenhout wordt bijvoorbeeld veel vaker gebruikt, maar er zijn ook zeldzame houtsoorten verkrijgbaar bij Knulst. Een massief houten vloer is bovendien doorgaans duurder dan een samengestelde plank.

Ook het legpatroon bepaalt hoe hoog de kosten uitkomen. Een visgraat vloer leggen is een arbeidsintensieve klus. Daarmee kost het meer tijd en dus ook meer geld om te laten leggen. Maar een ding is zeker: je bent goedkoper uit als je een houten vloer koopt inclusief leggen, al is het alleen omdat je veel langer van het resultaat geniet. 

Houten vloer kopen en laten leggen: dit moet je weten

Bij Knulst weten we waar we mee bezig zijn. Onze deskundige vloerleggers hebben jarenlange ervaring en leggen de vloer precies zoals jij wilt, indien gewenst inclusief plinten. Wij weten zeker dat je er jarenlang van geniet. Daarom geeft Knulst altijd tien jaar garantie op de vloer én het leggen ervan. Zo weet je zeker dat je lang geniet van die prachtige houten vloer!

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

226