Houten vloer in je Keuken

Gepost op 13 maart 2019 in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Houten keukenvloeren

De kans is groot dat de keuken het kloppende hart van uw huis is. Vaak wordt daar intensief geleefd en is het een plek van binnenkomst, de entree van veel huizen. In de woonkamer wil je sowieso een houten vloer maar kan je deze ook laten doorleggen in de keuken?

Houten vloer in de keuken, kan dat?

Dat kan! Prachtig om de houten vloer in de keuken door te leggen vanuit de woonkamer, zodat je een geheel hebt. Dit oogt veel ruimer en met die eenheid creëer je rust in je huis. Praktisch alle houtsoorten zijn geschikt voor in de keuken. Het allerbelangrijkste is dat je de juiste aandacht besteed aan de afwerking!

 Houten vloer in de keuken onderhouden

Wel is het een feit dat een houten vloer in de keuken intensief wordt belopen.  Helemaal rondom de vaatwasser en de gootsteen is het vaak wat vochtiger. Daarom is het van groot belang dat je dit vocht tegengaat, bijvoorbeeld met behulp van een olie. Een olie houdt vocht en vlekken tegen en kan je plaatselijk bijwerken. Natuurlijk kunnen we de houten vloer ook lakken. Een laklaag is de beste waterbestendige afwerking maar slijt ook sneller dan een geoliede of gewaxte houten vloer.

Let goed op welke olie of lak je gebruikt! Het aanbod is groot en de match tussen jouw vloer en de olie/afwerking moet kloppen. Zeker in de keuken! Laat je goed informeren...

 Houten keukenvloer onder de keukenkastjes?

Wij adviseren om de houten vloer in de keuken niet onder de keukenkastjes door te leggen. Leg de houten vloer tot aan de pootjes en bevestig daarna de onderplint. Zo lijkt het alsof de houten vloer doorloopt, wat natuurlijk het mooist is. Waarom we de houten vloer niet doorleggen? Ten eerste is dit zonde van het hout aangezien je het toch niet ziet. Ten tweede werkt een houten vloer. Als de keuken op de houten vloer wordt geplaatst werkt de keuken mee, wat problemen kan geven kitnaden en de kastjes die op de vloer staan.

Tip: Zwevende parketvloer

Nog een laatste tip; laat de houten vloer 'zwevend' leggen. Mochten er nu een keer waterproblemen komen, kan je eenvoudig een paar planken eruit halen en voorkom je dat je hele houten vloer schade oploopt.

Massief of multiplank in de keuken?

Heb je al nagedacht over of jouw vloer een massieve vloer of multiplank vloer wordt. Ook niet onbelangrijk! Lees er meer over in deze blog: 'Massieve planken of multiplanken vloer'.

Heeft u nog vragen?

225