Bamboe vloeren; duurzaam en stijlvol

15 januari 2014
Petra
Gepost in Inspiratie

Bamboe vloeren; prachtig en duurzaam

Bamboevloeren zijn er in veel soorten en maten. Maar wat is een bamboevloer nou precies, en welke opties zijn er? We leggen het uit..

Wat zijn bamboevloeren?

Bij bamboe denken wij al snel aan dunne bamboestokken die worden gebruikt voor het recht houden van struiken en lange planten. Maar het bamboe dat voor bamboevloeren wordt gebruikt is geen boom maar een ‘grassoort’ dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen kan de plant 30 tot 50 cm groeien per dag! De kap en groeiwijze van bamboe zorgen ervoor dat het zeer ecologisch verantwoord is.

Waarom bamboe?

Je wilt een nieuwe vloer maar je wilt graag eens iets anders dan de traditionele houtsoorten? Een bamboevloer is een stijlvol, hard en duurzaam alternatief. Daarnaast heeft bamboe een hele warme uitstraling door de prachtige kleur, die te verkrijgen is in caramel of naturel.
Een bamboevloer is daarnaast een ecologisch verantwoorde vloer. Bamboe is vrijwel onuitputtelijk en is dus op ecologisch gebied een zeer goed alternatief voor een traditionele houten vloer. Qua hardheid is bamboe sterk materiaal, het is bijvoorbeeld harder dan een eiken houten vloer.
Bovendien werken bamboevloeren nauwelijks, dat komt door de hoge druksterkte van bamboe.

Geperste bamboe

Bamboevloeren worden op verschillende wijze geperst, wat zorgt voor meerdere keuzemogelijkheden. Je kan kiezen uit plain pressed, side pressed en density. Bij plain pressed worden de bamboestrips horizontaal naast elkaar geperst. De strips worden onder hoge druk verlijmd en je ziet prachtige bamboeknopen. Bij side pressed worden de bamboestrips zijwaarts geperst. Hierdoor worden de lijnen fijner en zijn de bamboeknopen minder goed zichtbaar. Bij density, wat gecomprimeerd betekent, worden de bamboestrips verdrukt tot vezels. Density is twee keer harder dan een side of plain pressed bamboevloeren, én harder dan een eiken houten vloer.

Reageer

Inspiratie Foto's

Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. Bekijk foto's van diverse vloeren in een leefomgeving.

Gratis inspiratie Magazine

  • Binnen 3 dagen in huis
  • Boordevol inspiratie
407
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie