Bamboe vloeren
duurzaam en stijlvol

Gepost op 04 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Bamboe vloeren; prachtig en duurzaam

Bamboevloeren zijn er in veel soorten en maten. Maar wat is een bamboevloer nou precies, en welke opties zijn er? We leggen het uit..

Wat zijn bamboevloeren?

Bij bamboe denken wij al snel aan dunne bamboestokken die worden gebruikt voor het recht houden van struiken en lange planten. Maar het bamboe dat voor bamboevloeren en bamboevlonders wordt gebruikt is geen boom maar een ‘grassoort’ dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen kan de plant 30 tot 50 cm groeien per dag! De kap en groeiwijze van bamboe zorgen ervoor dat het zeer ecologisch verantwoord is.

Waarom bamboe?

Je wilt een nieuwe vloer maar je wilt graag eens iets anders dan de traditionele houtsoorten? Een bamboevloer is een stijlvol, hard en duurzaam alternatief. Daarnaast heeft bamboe een hele warme uitstraling door de prachtige kleur, die te verkrijgen is in caramel of naturel.
Een bamboevloer is daarnaast een ecologisch verantwoorde vloer. Bamboe is vrijwel onuitputtelijk en is dus op ecologisch gebied een zeer goed alternatief voor een traditionele houten vloer. Qua hardheid is bamboe sterk materiaal, het is bijvoorbeeld harder dan een eiken houten vloer.
Bovendien werken bamboevloeren nauwelijks, dat komt door de hoge druksterkte van bamboe.

Geperste bamboe

Bamboevloeren worden op verschillende wijze geperst, wat zorgt voor meerdere keuzemogelijkheden. Je kan kiezen uit plain pressed, side pressed en density. Bij plain pressed worden de bamboestrips horizontaal naast elkaar geperst. De strips worden onder hoge druk verlijmd en je ziet prachtige bamboeknopen. Bij side pressed worden de bamboestrips zijwaarts geperst. Hierdoor worden de lijnen fijner en zijn de bamboeknopen minder goed zichtbaar. Bij density, wat gecomprimeerd betekent, worden de bamboestrips verdrukt tot vezels. Density is twee keer harder dan een side of plain pressed bamboevloeren, én harder dan een eiken houten vloer.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225