Steigerhouten Vloeren

Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Een steigerhouten vloer

Een steigerhouten vloer zien we steeds vaker terug in menig interieur. De robuuste maar tegelijk ook warme uitstraling van een steigerhouten vloer maakt deze uniek. Het hout is robuust en tegelijk ook goed afgewerkt. Dit zorgt voor een lange levensduur van een steigerhouten vloer. Naast steigerhouten vloeren zijn ook de meubels van het houtsoort erg populair.

Wat is steigerhout?

Steigerhout wordt voornamelijk gebruikt in de bouw. Van steigerhout worden stellingen gebouwd zodat bouwvakkers goed kunnen bouwen en metselen. Doordat het hout altijd buiten ligt heeft het een vergrijsd uiterlijk. Steigerhout is gemaakt van een hoge kwaliteit vurenhout. Het is daarom goed toepasbaar als houten vloer.

Voordelen steigerhouten vloer

Een groot voordeel van steigerhouten vloer is dat ze weinig onderhoud vergen. Een steigerhouten vloer mag een doorleefde en stoere uitstraling hebben. Daarom heeft deze houten vloer ook niet heel veel onderhoud nodig. Natuurlijk verleng je wel de levensduur van de houten vloer, wanneer je deze goed onderhoud. 

Steigerhout combineren

Een steigerhouten vloer spreekt van zichzelf en heeft ook een hele aanwezige uitstraling. Dit zorgt ervoor dat de rest van je interieur niet opvallend hoeft te zijn. Steigerhout kan je prachtig combineren met andere natuurlijke materialen. Denk hierbij aan een leren bank en een dierenhuid als vloerkleed. Ook past de fijne structuur van linnen, bijvoorbeeld een gordijn, erg mooi bij steigerhout. Hiermee creëer je een prachtige eigentijdse sfeer.

Tip:

Een steigerhouten vloer wordt niet heel vaak toegepast. Het heeft ook wat nadelen; zoals de ongelijkheid van de vloeren. Durf je het toch niet aan om voor een steigerhouten vloer te gaan? Kies dan voor steigerhout op de muur. Dit geeft een prachtige sfeer en een stukje origineler dan de populaire kalkverf. Dit is heel goed te combineren met een 'gewone' houten vloer!

Lees via de link meer van mijn blogs over trends!

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225