Een houten vloer combineren met tegels:
zo doe je dat

Gepost op 18 januari 2022 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Een houten vloer combineren met tegels: zo doe je dat 

Door het hele huis dezelfde vloer leggen? Waarom zou je? De woontrend van het moment is om verschillende soorten vloeren te combineren. Je kunt bijvoorbeeld een houten vloer combineren met tegels: een trend die we steeds meer zien.

Een houten vloer en tegels combineren kan stijlvol zijn, maar dan moet je het wel goed doen. Er zijn ook combinaties die ontzettend vloeken en daarmee niet het gewenste resultaat bereiken. Geen zorgen want alles dat je moet weten over hoe je deze twee unieke vloeren combineert, ontdek je hier. 

Houten vloer en tegels: de soorten

Er zijn bijna eindeloos veel soorten houten vloeren en tegels om uit te kiezen. Sommigen passen goed bij elkaar, anderen niet. Het is uiteraard ook een kwestie van smaak welke combinatie je graag in huis haalt.

Met name keramische tegels worden veel gecombineerd met houten vloeren. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan keramische tegels met een betonlook. De grote, neutrale tegels kun je vervolgens goed combineren met het ruwe en speelse van een houten vloer. Het is in ieder geval verstandig om een echt contrast op te zoeken: de vloeren moeten niet teveel op elkaar lijken, want juist dan gaan ze vaak goed samen.

Vloeren combineren in de keuken of woonkamer

In principe kun je verschillende vloertypen overal in huis combineren. We zien het vooral voorkomen in de keuken en woonkamer. Ook - of misschien juist - als je een open keuken hebt die aansluit op de woonkamer, kan dit een stijlvolle optie zijn.

Ook kun je een houten vloer combineren met een tegelvloer in de gang of zelfs in twee verschillende delen van dezelfde ruimte. Een voor- en achterkamer kun je bijvoorbeeld voorzien van verschillende vloertypen. Maar ook een verhoging in de ruimte kun je een andere vloer geven dan het lager gelegen deel. 

Ga voor een uniek patroon

Wanneer je vloeren combineert geldt: more is more. Je kunt kiezen voor neutraal en daar is niets mis mee, maar juist een uniek patroon combineren met een meer rustige vloer heeft een mooi eindresultaat. 

Om die reden worden onder andere houten visgraat vloeren vaak gecombineerd met tegels. Visgraat heeft een speels effect zonder te druk te zijn. Combineer dat met grote, meer neutrale tegels en je haalt het beste van beide werelden in huis.

Je kunt elk type houten vloer combineren met tegels. De visgraat vloer is wel erg trendy op het moment, en met goede redenen. Combineer dit met extra grote XXL betonlook keramische tegels van Knulst en je woning wordt een plaatje.

Wat je beter niet kunt doen

Smaken verschillen, en uiteindelijk is het belangrijk dat jij de vloer - of vloeren - kiest die bij jou passen. Toch zijn er een aantal combinaties waarvan we bij Knulst durven te zeggen dat ze doorgaans nogal vloeken.

Een houten vloer combineren met tegels met houtlook zorgt vaak niet voor het mooiste resultaat. Het echte hout in combinatie met het namaakhout - hoe realistisch het ook is - benadrukt alleen maar dat een van de materialen niet echt van hout gemaakt is. De twee soorten hout kunnen bovendien behoorlijk vloeken.

Vloeren combineren is geen enkel probleem, maar probeer dan wel de verschillen op te zoeken. Twee vloeren combineren die erg op elkaar lijken zorgt voor een rommelig resultaat. 

Twijfel? Vraag advies!

Je weet dat je verschillende soorten vloeren wil combineren. Maar hoe? Dat is je nog niet helemaal duidelijk. Daarom staan de adviseurs van Knulst voor je klaar. Dankzij jarenlange ervaring weten wij goed welke trends de mooiste resultaten opleveren, en welke je beter aan je voorbij kunt laten gaan. Bezoek onze showroom en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

214