Kersen houten vloer

Gepost op 14 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Kersen houten vloer in verschillende soorten te verkrijgen

Kersen is een prachtige, warme en roodbruine houtsoort met soms wat geaderd kernhout. Kersenhout staat bekend om zijn unieke en chique uitstraling. De vloer spreekt van zichzelf.

Naast dat kersenhout bekend is voor een houten vloer, wordt kersen ook veel gebruikt in de meubelindustrie. Kersenhout wordt gebruikt voor draaiwerk, onderdelen van muziekinstrumenten en de jachtindustrie.

 Eigenschappen

Kersen laat zich makkelijk bewerken en buigen. Ook is kersen vrij duurzaam. De werking van kersen vloeren is gering. Dit is een voordeel wanneer het hout gebruikt wordt als parket omdat het risico op scheur- en kiervorming hierdoor minder is. Kersen behoort niet tot de hardhoutsoorten, maar is ook niet zacht. Kersen is qua hardheid vergelijkbaar met eiken.

Afwerking

Kersen is geschikt om af te werken met een lak, olie of hardwax. Vaak zien wij dat kersen afgewerkt met lak als mooiste wordt ervaren. De chique uitstraling van kersen komt hierdoor wat meer naar voren en dat geeft dan ook vaak de doorslag.

Kersen vloersoorten

Een kersen vloer is in verschillende vloersoorten te verkrijgen. Zo is een kersen vloer in een parketvloer tapis of als visgraat parket te verkrijgen. Ook is lamelparket 3-strooks leverbaar in de houtsoort kersen. Wat ook nog een leuk weetje is, een kersen houten vloer is ook geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225