Kersen houten vloer

26 augustus 2014
Petra
Gepost in Inspiratie

Kersen houten vloer in verschillende soorten te verkrijgen

Kersen is een prachtige, warme en roodbruine houtsoort met soms wat geaderd kernhout. Kersenhout staat bekend om zijn unieke en chique uitstraling. De vloer spreekt van zichzelf.

Naast dat kersenhout bekend is voor een houten vloer, wordt kersen ook veel gebruikt in de meubelindustrie. Kersenhout wordt gebruikt voor draaiwerk, onderdelen van muziekinstrumenten en de jachtindustrie.

 

Eigenschappen

Kersen laat zich makkelijk bewerken en buigen. Ook is kersen vrij duurzaam. De werking van kersen vloeren is gering. Dit is een voordeel wanneer het hout gebruikt wordt als parket omdat het risico op scheur- en kiervorming hierdoor minder is. Kersen behoort niet tot de hardhoutsoorten, maar is ook niet zacht. Kersen is qua hardheid vergelijkbaar met eiken.

Afwerking

Kersen is geschikt om af te werken met een lak, olie of hardwax. Vaak zien wij dat kersen afgewerkt met lak als mooiste wordt ervaren. De chique uitstraling van kersen komt hierdoor wat meer naar voren en dat geeft dan ook vaak de doorslag.

kersenhout vloeren

Kersen vloersoorten

Een kersen vloer is in verschillende vloersoorten te verkrijgen. Zo is een kersen vloer in een parketvloer tapis of als visgraat parket te verkrijgen. Ook is lamelparket 3-strooks leverbaar in de houtsoort kersen. Wat ook nog een leuk weetje is, een kersen houten vloer is ook geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Reageer

Inspiratie Foto's

Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. Bekijk foto's van diverse vloeren in een leefomgeving.

Gratis inspiratie Magazine

  • Binnen 3 dagen in huis
  • Boordevol inspiratie
407
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie