Vloersoorten

Op deze pagina leest u wat de verschillende manieren kunnen zijn waaruit houten vloeren opgebouwd en gelegd worden. U kunt bij ons terecht voor alle bekende en minder bekende vloersoorten. Het blijkt dat veel klanten geen idee hebben wat de verschillen zijn. Daarom leggen wij graag alle vloersoorten aan u uit. Bent u echter alleen benieuwd welke houtsoorten we leveren? Gaat u dan naar de pagina houtsoorten. En voor een overzicht van al onze houten vloeren kunt u doorklikken naar de pagina houten vloeren

Massief Parket

Massief Parket spreekt eigenlijk voor zich. Zoals u op de afbeelding ziet bestaat massief parket volledig uit de gewenste houtsoort. Door het grote rendementverlies van massieve vloerdelen is het aanbod in de exotische houtsoorten minimaal. Dit is gekomen door de komst van de Multiplank waarin wel talloze mogelijkheden in exotische houtsoorten verkrijgbaar zijn. Lees meer over massief parket.

Massief parket
 

Multiplank Vloer

Zoals u op de afbeelding kunt zien is de multiplank vloer opgebouwd uit een multiplex onderlaag, waarop een massieve toplaag is gelijmd. Multiplex is erg stabiel waardoor de werking van de massieve toplaag tot een minimum wordt beperkt. Multiplanken zijn dan ook bijzonder geschikt om te leggen op vloerverwarming of te plaatsen als zwevende vloer. Lees meer over multiplank vloeren.

Multiplank vloeren
 

Lamelparket

Lamelparket is veelal opgebouwd uit 3 kruislings op elkaar verlijmde lagen voor een goede stabiliteit, zoals u ziet op de afbeelding. Het merendeel van onze lamelparket vloeren zijn voorzien van een clickverbinding, waardoor het eenvoudig zelf te leggen is. Zeker ook omdat de vloeren met een clickverbinding kant-en-klaar gelakt of geolied, worden aangeleverd. Lees meer over lamelparket.

Lamelparket
 

Parketvloer (tapis)

Dit gebruikt men vaak als verzamelnaam voor alle vloersoorten waardoor er misverstanden kunnen ontstaan. Meestal bedoelt men dan een gladde, strakke vloer. Dat zijn parketvloeren ook, hoewel het niet de enige vloersoorten zijn die strak en glad zijn. Dit kan ook met alle andere vloersoorten. Onder parketvloer (tapis) verstaan wij de traditioneel gelegde parket vloeren. Zoals u ziet op de afbeelding is de vloer opgebouwd uit een spaanplaat ondervloer (mozaïek kan ook) waarop vervolgens de tapisstroken worden verlijmd en vernageld. Lees meer parketvloeren.

Parketvloeren
 

Visgraat Parket

Dit is het meest verkochte patroon van de traditionele parketvloeren en als vloersoort nog steeds erg gewild. Dat is ook begrijpelijk want een Visgraat Parket vloer straalt ambachtelijkheid uit. De opbouw is hetzelfde als dat bij een parketvloer, dus eerst een spaanplaat of mozaïek ondervloer waarop vervolgens de visgraat stroken worden verlijmd en vernageld. Om een visgraat patroon te kunnen leggen is het van belang dat alle stroken exact dezelfde lengte en breedte hebben. Lees meer over visgraat parket.

Visgraat parket
 

Hoogkant Parket

Wat is Hoogkant Parket? Dit is een oersterke en veelal industrieel toegepaste parketvloer vanwege zijn dikte en duurzaamheid. Inmiddels leggen wij hoogkant parket vloer ook steeds meer gelegd in woningen vanwege de warme uitstraling. Hoogkant wordt als "matten" aangeleverd en rechtstreeks op een vlakke, druk- en trekvaste constructievloer verlijmd. Lees meer over hoogkant parket.

Hoogkant parket
 

Gratis Inspiratie Magazine

  • Binnen 3 dagen in huis
  • Boordevol inspiratie

Inspiratie Foto's

Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. Bekijk foto's van diverse vloeren in een leefomgeving.

Vraag het gratis inspiratie magazine aan!

Boordevol Inspiratie. Binnen 3 dagen gratis in huis

385
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie