Christmas - DIY

22 december 2014
Petra
Gepost in Inspiratie

Maar hoe kan je je huis versieren zonder dat het druk wordt?

Het is bijna zover, kerst. Heerlijk om ‘s avonds op de bank te kruipen en te genieten van alle lichtjes en kaarsjes in huis. Maar hoe kan je je huis nu versieren zonder dat het te druk wordt? 

En misschien ben je de kerstboom wel helemaal zat en wil je eens wat anders. In deze blog een aantal leuke ideeën en tips om je huis gezellig te maken, zonder de traditionele kerstboom te gebruiken.

Houtslinger

Ga een middagje lekker het bos in met de kinderen en zoek een mooie tak op, met een diameter van zo’n 10 á 15 centimeter. Als je thuis bent pak je de zaag en zaag je de tak in reepjes van 1,5 centimeter. Vervolgens pak je een dikke stift en schrijf je op iedere houten schijf een letter. Leuke woorden die je ermee kan maken zijn ‘christmas’ of ‘let it snow’.Vervolgens maak je met een kleine boor een gaatje in de bovenkant van het hout. Daar haal je een klein ijzerdraadje doorheen en vervolgens hang je deze letters aan een mooi touw. Leuk om bijvoorbeeld voor je raam te hangen of de open haard.

DIY slinger

Krijtbord

Je hebt thuis vast wel ergens een krijtbord. Maak daar eens een leuke tekening op, of zet er een tekst op. Er is genoeg inspiratie hiervoor te vinden op internet. En je hoeft echt geen groot tekentalent te zijn om dit te kunnen. Het voordeel van krijt is juist dat de lijnen toch niet heel strak zijn, waardoor het ook juist een wat speels effect krijgt. Wil je het juist wel wat strakker hebben? Dan kan je ook een krijtstift gebruiken. Dit zorgt voor strakkere lijnen.

kerst

Kerst

Krans

Natuurlijk hebben wij allemaal weleens een krans gemaakt. Maar probeer dit jaar eens een ander soort te maken. Denk bijvoorbeeld aan een hele eenvoudige krans; dikke, witte wol om een krans heen binden. Hang er nog een houten bordje aan met ‘merry christmas’ en je hebt een mooie, winterse kerstkrans. Een parelkrans geeft ook altijd een bepaalde uitstraling, warm en chique. Koop parels van verschillende groottes en plak deze met behulp van een lijmpistool op de krans.

Geniet van deze mooie tijd van het jaar. Gezellige en sfeervolle kerstdagen!

Reageer

Inspiratie Foto's

Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. Bekijk foto's van diverse vloeren in een leefomgeving.

Gratis inspiratie Magazine

  • Binnen 3 dagen in huis
  • Boordevol inspiratie
407
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie