Duurzame vloeren

Gepost op 12 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Het kiezen van een vloer is niet altijd makkelijk!

Een vloer is een heel belangrijk sfeerelement in je huis. Nu is er een groot aanbod waardoor het kiezen van een vloer niet altijd even makkelijk is...

Je wilt graag een mooie combinatie tussen stijl en functie. Voor de benedenverdieping is een harde vloer ideaal maar voor de bovenverdieping geven zachte materialen extra warmte.

Duurzaamheid, een woord wat de laatste jaren erg populair is geworden. En zo is het ook een veel gebruikte term onder de houten vloeren. Natuurlijke materialen hebben een lange levensduur en kunnen zelfs de lucht in je huis verbeteren. Verkeerde vloeren vangen veel stof en vermeerderen de allergieën.

Bamboevloer

Bamboe is een grassoort die vrijwel onuitputtelijk is. Dit betekent dat het vanzelf weer opnieuw groeit vanuit de wortels wanneer het gemaaid wordt. Door deze snelle groei behoort bamboe tot een van de goedkoopste natuurlijke materialen voor vloeren. Echter, bamboevloeren worden met name in het Verre Oosten geproduceerd wat dus wel transportkosten en milieubelasting met zich meebrengt. Bamboe heeft de eigenschap dat het ontzettend snel groeit. Bamboe heeft verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals caramel of naturel. Ook is bamboe een sterk materiaal waardoor de vloeren erg hard zijn en dus zeer degelijk. Een bamboevloer is stijlvol, hard en duurzaam.

Houten vloer

Ook houten vloeren zijn in vergelijking met andere vloersoorten erg duurzaam. Hout wordt gekapt, gezaagd en geschuurd. Hout wordt wel verdeeld in hard en zacht hout. Zachthout heeft een kortere tijd nodig om opnieuw volwassen te worden. Hardhout heeft een grotere dichtheid van het materiaal waardoor het ook een langere levensduur heeft. Een boom heeft weinig energie-vretende handelingen nodig om een vloer te worden. Als het een lokale houtsoort is, zijn er ook weinig transportkosten aan verbonden.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225