Blogs over Inspiratie

Laat u ook inspireren door hout!Gratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Kies uit deze categoriën om de resultaten te filteren:InspiratieTrendsWoonplezier
Inspiratie
Inspirerende interieurverhalen
 • Een houten vloer behandelen: tips en advies

  Lang genieten van je houten vloer? Dan is een goede nabehandeling - en deze regelmatig herhalen - essentieel. Een houten vloer behandelen betekent dat je een extra beschermlaag aanbrengt. Deze laag helpt de vloer langer mooi houden en maakt deze minder vatbaar voor vuil en vlekken. 

  Gepost op 01 november 2021 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Wat kost een Houten Vloer / Parketvloer?

  Een houten vloer – ook wel parket of parketvloer genoemd – is een zeer populaire keuze. Dit is niet zonder reden, want houten vloeren hebben een natuurlijke uitstraling en zijn enorm duurzaam – een goede vloer gaat minstens 50 jaar mee. Doordat er veel variatie mogelijk is wat betreft de kleuren, legpatronen en afwerkingen, zijn deze vloeren geschikt voor iedere interieurstijl. Wanneer u een houten vloer overweegt, is er één vraag die zich onvermijdelijk aandringt: ‘Wat kost dat nou, een houten vloer?’

  Gepost op 12 mei 2020 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Bamboe vloeren; duurzaam en stijlvol

  Bamboevloeren zijn er in veel soorten en maten. Maar wat is een bamboevloer nou precies, en welke opties zijn er? We leggen het uit..

  Gepost op 04 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten jaloezieën

  Mooi, praktisch, tijdloos, uniek, natuurlijk. Dit zijn de eerste woorden die mij te binnen schieten als ik aan houten jaloezieën denk. 

  Gepost op 14 januari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten kantoorvloer

  Werken doe je in je hoofd, thuis, in de auto maar vooral op kantoor. En hoe kan je zorgen voor een inspirerende werkplek? De omgeving waar je werkt heeft invloed op jouw manier van werken en op je concentratievermogen. Hoe kan jij je kantoor zo inspirerend mogelijk maken?

  Gepost op 11 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Kersen houten vloer

  Kersen is een prachtige, warme en roodbruine houtsoort met soms wat geaderd kernhout. Kersenhout staat bekend om zijn unieke en chique uitstraling. De vloer spreekt van zichzelf.

  Gepost op 14 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Witte houten vloeren

  Een witte houten vloer creëert ruimte in je huis. Door de lichte kleur en de rust die het uitstraalt lijkt je huis ruimer. Ook past een witte houten vloer bij veel verschillende stijlen. 

  Gepost op 23 december 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Welke houten vloer past bij jou?

  Binnen onze veelzijdige collectie, onderscheiden we 5 typen houten vloeren. Bezoek onze showroom of nodig ons vrijblijvend thuis uit om samen te kijken wat het beste bij je past.

  Gepost op 23 januari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Vintage vloeren

  Vintage is een woord wat tegenwoordig veel gebruikt wordt. Naast dat het een bepaalde woonstijl is, kan het ook betrekking hebben op kleding, jurkjes en meubelstukken...

  Gepost op 10 maart 2019 in #inspiratie
 • Essen houten vloer

  Essen is een prachtige, neutrale houtsoort. De jaarringen van essen zijn goed zichtbaar, wat zorgt voor mooie kleurnuances in de vloer.

  Gepost op 04 februari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Kinderkamer: leuke ideeën!

  In een kinderkamer kun je niet genoeg kleur gebruiken, kinderen houden namelijk van kleur. 

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Je houten vloer schuren

  Geniet je nog iedere dag van je houten vloer, maar wordt hij een beetje dof? Ga dan je houten vloer opnieuw schuren en oliën. Je houten vloer wordt weer als nieuw!

  Gepost op 10 april 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten trap

  Het kiezen van een mooie trap, dat kan nog wel eens lastig zijn. Er is een groot en divers aanbod aan trappen en dat maakt je keuze niet makkelijker. Daarnaast is een trap een veelgebruikt object in je huis. 

  Gepost op 20 februari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

  Een houten vloer heeft net als iedere andere vloer onderhoud nodig. Maar hoe voorkom ik kale plekken op mijn houten vloer? Mijn vloer krimpt, hoe kan ik dit voorkomen? Hoe moet ik mijn vloer reinigen?

  Gepost op 01 april 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Duurzame vloeren

  Een vloer is een heel belangrijk sfeerelement in je huis. Nu is er een groot aanbod waardoor het kiezen van een vloer niet altijd even makkelijk is...

  Gepost op 12 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Eiken houten vloer of een bamboe houten vloer?

  Je bent er al uit dat je een houten vloer wilt. Alleen zijn er nog zoveel verschillende soorten houten vloeren. Een van de vragen is misschien of je voor een eiken vloer of een bamboevloer gaat. Beide prachtige houten vloeren maar welke moet je nu kiezen?

  Gepost op 08 november 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Sucupira

  Sucupira is een vrij donkere houtsoort en komt in veel landen buiten Europa voor. Zo groeit hij in Brazilië, Suriname en Venezuela. Het opvallende van Sucupira is dat het bruine en donkerbruine kernhout duidelijk afsteekt tegen het smalle geelachtige spinthout wat in het hout zit.

  Gepost op 12 november 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Jatoba: duurzame houtsoort

  Jatoba is een duurzame houtsoort en komt voor in de tropische hooglandbossen van Midden- en Zuid Amerika.

  Gepost op 17 december 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Merbau: Tropisch hardhout

  Merbau is een duurzame hardhoutsoort en komt voornamelijk voor in de tropische regenwouden van Zuidoost Azië.

  Gepost op 02 april 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten accessoires

  Met een aantal kleine, opvallende accessoires kan je je interieur al een compleet andere uitstraling geven. Accessoires van oud hout zijn perfect om je interieur weer even een nieuwe look te geven.

  Gepost op 19 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Vergrijsd steigerhout

  Steigerhout is trendy, geschikt voor binnen én buiten en gaat lang mee. Daarnaast is steigerhout makkelijk te bewerken en kun je er alle kanten mee op. 

  Gepost op 17 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten bed: sterk en tijdloos

  Een houten bed staat garant voor veel comfort en stabiliteit. Hout is één van de sterkste materialen, en een houten bed gaat dan ook jarenlang mee.

  Gepost op 15 januari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Hout jij van behang?

  Behang is weer helemaal hip! Door de vele verschillende structuren, dessins en kleuren kan behang prachtig zijn in moderne én klassieke interieurs. 

  Gepost op 11 december 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • De charme van kloostervloeren

  Bij een klooster denken wij aan westerse culturen, monniken en rust. Een klooster wordt gebruikt om je terug te trekken en om tot jezelf te komen. Maar wat heeft dit nu te maken met een houten vloer?

  Gepost op 02 januari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Grenen houten vloeren

  We horen erg veel over eiken houten vloeren, maar waarom kiezen we eigenlijk niet voor een houten grenen vloer? En hoe ziet een grenen houten vloer eruit?

  Gepost op 04 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Christmas DIY

  Het is bijna zover, kerst. Heerlijk om ‘s avonds op de bank te kruipen en te genieten van alle lichtjes en kaarsjes in huis. Maar hoe kan je je huis nu versieren zonder dat het te druk wordt? 

  Gepost op 10 december 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Tweede leven voor je vloer

  Heeft jouw houten vloer eigenlijk z’n beste tijd wel gehad? Maak je vloer als nieuw door middel van een grondige verfbeurt! 

  Gepost op 03 april 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten foto's

  Maak je interieur nog meer eigen door een foto af te drukken op hout. 

  Gepost op 13 november 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten veranda

  Wat heerlijk, de zomer komt eraan. Lange, zwoele zomeravonden onder het genot van een wijntje. En hoe fijn is het, als je hiervoor gewoon thuis kunt blijven?

  Gepost op 12 februari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Haal de zomer in je huis!

  Ik heb al een aantal keer eerder verteld dat ik zo geniet van de zomer. Nou, inmiddels zit ik boordevol met zomerkriebels. 

  Gepost op 29 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • De gelukkige huisvrouw

  Misschien heb je een aantal kleine koters thuis rond lopen waaraan je je handen vol hebt. Of misschien heb je wel een drukke baan en plof je ’s avonds moe maar voldaan op de bank. 

  Gepost op 11 december 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Stoere salontafels

  Salontafels vind ik zelf altijd een lastige keuze. Je wilt niet een te grote salontafel, maar het moet ook een beetje praktisch zijn.

  Gepost op 08 januari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Je woonkamer een tikkeltje verouderen..

  Want een oud huis heeft een historie, een verhaal. Ik word helemaal blij van een huis met de originele paneeldeuren, krakende vloeren en muren die niet helemaal waterpas zijn. Maar natuurlijk heeft een nieuwbouwhuis ook zeker voordelen. Maar hoe kan je nu de charme van een oud huis creëren in je nieuwbouwhuis? Ik heb met je meegedacht.

  Gepost op 05 februari 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Hout voor de herfst!

  Langzaam maar zeker moeten we eraan geloven. De zon zien we steeds minder en de regen en wind neemt toe. Dat betekent dat we weer meer tijd doorbrengen in ons huis.

  Gepost op 08 oktober 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Kleur bekennen

  Zelf kom ik redelijk vaak bij klanten thuis. En wat word ik er blij van als ik een prachtig gekleurd interieur zie. Of het romantische mintgroen wat nu weer helemaal hot is.

  Gepost op 28 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Eet smakelijk!

  Eten gaat in onze cultuur vaak samen met gezelligheid. Aan tafel wordt gelachen, gehuild, gevierd en gefeest. Het is een heerlijk moment om even rust te nemen, de dag te bespreken en gewoon even niks te hoeven. Daarnaast kan je een tafel tot een prachtig meubelstuk maken. Stoer, groot, robuust en lekker aanwezig, want dat mag met een tafel. Vroeger was een tafel puur praktisch; we moeten er met z’n allen aan kunnen eten. Nu zien we steeds meer dat de eettafel de eye-catcher is in het interieur.

  Gepost op 27 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Stoer Hout

  Misschien houd jij helemaal niet van al dat brocante en die romantische stijl. Juist het stoere en robuuste in een interieur is wat jou aanspreekt. Denk aan vergrijsde tinten, doorleefd hout en naturellen. Hoe creëer jij deze stoere sfeer in huis?

  Gepost op 27 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten Vloer vs. Gietvloer

  Keuzes maken blijft altijd moeilijk. Misschien ben je aan het verbouwen of wil je gewoon een nieuwe vloer, alleen weet je niet wat voor een soort vloer. Nu zijn er wat betreft vloeren ook 101 soorten; tapijt, PVC, een gietvloer, laminaat, vinyl, linoleum, hout of tegels. Om het niet al te moeilijk te maken ga ik nu in op het verschil en de voor- en nadelen van een gietvloer en een houten vloer benoemen.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Vloerkleden

  Een vloerkleed, leuk en sfeervol! Maar 101 verschillende soorten maakt de keuze niet bepaald makkelijk. Toch is een vloerkleed een belangrijk element in je woonkamer.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Zwarte Houten Vloer

  Heb je al een houten vloer in je huis liggen maar ben je toe aan iets anders? Gun je houten vloer een nieuw leven en kleur hem zwart. Een zwarte houten vloer klinkt misschien wat heftig maar je staat versteld van de prachtige uitstraling die dit geeft aan je interieur!

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Visgraat vs. Hongaarse Punt

  Visgraat parket, dat kennen de meeste van ons wel. Maar wat is precies het verschil tussen een visgraat vloer en een Hongaarse punt? 

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Verkleuren in de zon

  In de zomer rennen we massaal naar buiten, gewapend met zonnebrandcrème en een zonnebril. Heerlijk om een gezonde kleur te krijgen in de warme zon. Maar wat doet de zon eigenlijk met je houten vloer?

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten vloer in je Slaapkamer

  Een echte houten vloer geeft je slaapkamer een warme en romantische uitstraling. Maar is het nu wel zo handig om te kiezen voor een houten vloer in je slaapkamer? En is hout wel handig als slaapkamervloer?

  Gepost op 13 maart 2019 in #inspiratie
 • Houten vloer in je Keuken

  De kans is groot dat de keuken het kloppende hart van uw huis is. Vaak wordt daar intensief geleefd en is het een plek van binnenkomst, de entree van veel huizen. In de woonkamer wil je sowieso een houten vloer maar kan je deze ook laten doorleggen in de keuken?

  Gepost op 13 maart 2019 in #inspiratie
 • Typisch Scandinavisch

  Scandinavisch wonen, dan denk je aan beukenhout. Beuken is een unieke houtsoort. Uniek in uitstraling. De meest populaire houtsoort is nog steeds eiken.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten lampen

  Tegenwoordig zien we ze steeds meer, houten lampen. En het leuke is, bij iedere stijl past wel een houten lamp. Als je een industrieel interieur hebt, kan een stuk steigerhout als lampenpoot erg stoer zijn. Heb je juist een brocante interieur, dan kan een mooie handgemaakte poot juist je interieur afmaken.

  Gepost op 12 maart 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten vloer in je Toilet

  Een houten vloer in de toilet, dat klinkt misschien niet zo praktisch. Maar waarom zou het niet praktisch zijn? Het kleinste kamertje van je huis mag best worden bekroond met een houten vloer...

  Gepost op 13 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Houten vloer wit verven

  Ben jij de eigenaar van een prachtige houten vloer in je huis?  Of misschien juist de eigenaar van een minder mooie houten vloer? Het kan zijn dat je niet meer helemaal tevreden bent met je huidige houten vloer. De vloer is bijvoorbeeld  al tientallen jaren oud en de kleur 'matcht' niet echt met je nieuwe meubels. Of wellicht komen de eerste kale plekken tevoorschijn.

  Gepost op 14 maart 2019 in #inspiratie
 • Tropische houten vloeren

  Een tropische houten vloer staat bekend om zijn hardheid en de prachtige, warme kleuren. Tropische houten vloeren worden veel in woningen gebruikt, maar ook in winkels en kantoren. Een diep rode kleur of een warme bruine kleur, hoe sfeervol wil je het hebben?

  Gepost op 14 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Steigerhouten Vloeren

  Een steigerhouten vloer zien we steeds vaker terug in menig interieur. De robuuste maar tegelijk ook warme uitstraling van een steigerhouten vloer maakt deze uniek. Het hout is robuust en tegelijk ook goed afgewerkt. Dit zorgt voor een lange levensduur van een steigerhouten vloer. Naast steigerhouten vloeren zijn ook de meubels van het houtsoort erg populair.

  Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Visgraat houten vloer in je woonkamer

  Een vloer met houten planken is natuurlijk prachtig. Maar wie voor het échte ambacht gaat, kiest voor een traditionele visgraat houten vloer.

  Gepost op 13 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratie
 • Komt je houten vloer omhoog?

  Een houten vloer is een natuurlijk product. Dat zorgt ervoor dat een houten vloer kan krimpen of uitzetten. Dit is een proces wat je niet volledig kan tegen gaan, maar je kan wel zorgen dat het vermindert..

  Gepost op 25 november 2018 door Petra Knulst in #inspiratie
225