Terug naar overzicht

Stijlvol en warm interieur? Kies voor een vintage vloer

Vintage is een woord wat tegenwoordig veel gebruikt wordt. Naast dat het een bepaalde woonstijl is, kan het ook betrekking hebben op kleding, jurkjes en meubelstukken...

Vintage is dan ook een chique woord voor tweedehands. Heerlijk om rond te neuzen op allerlei vrijmarkten, rommelmarkten en op marktplaats. Prachtige ouderwetse meubeltjes en antieke tafeltjes en stoeltjes. Hoe leuk is het om dit weer op te knappen in de kleur die past bij jouw interieur? Op deze manier stel je echt jouw eigen interieur samen. Als we het toch over kleur hebben, het is niet persé nodig dat alle kleuren exact hetzelfde zijn. Wat wel belangrijk is, is dat de kleur van hetzelfde kleurpallet komen. Een tintje lichter of juist donkerder geeft een extra sfeer en diversiteit in je interieur.

 Houten vintage vloer

Houten vloeren met een doorleefde uitstraling is echt van deze tijd. Stijlvolle en warme interieurs die zijn geïnspireerd door de rust van het buitenleven. Een verweerde houten vloer met een doorleefde uitstraling ademt warmte, gezelligheid en authenticiteit. Door je huis met allerlei vintage meubelstukken aan te kleden, ontstaat echt jouw eigen persoonlijke plekje. Er zit een verhaal achter je meubelstukken en je hebt er tijd in gestoken. Verouderde vloer passen daarom ook in elke sfeervolle omgeving. Het gebruik van natuurlijke tinten en pure materialen vormt de basis.

 Stylingtips

Misschien vind je een verouderde houten vintage vloer prachtig, alleen weet je niet goed hoe je het moet combineren. Bij een vintage vloer is het prachtig om te combineren met natuurlijke en handgemaakte materialen. Denk bijvoorbeeld aan een wollen poef, een lamp van touw of een kussen wat je oma heeft gehaakt. Wanneer jij je interieur kalm en natuurlijk wilt houden, is olijfgroen een prachtige combinatie. Wil je juist je vloer extra goed laten uitkomen? Kies dan voor verrassend en fris grasgroen. Heb je liever iets subtielere kleuraccenten, dan kan je kiezen voor een gekleurde plaid of lampenkap. Zo houdt je de basis naturel en kan je met behulp van kleine veranderingen je kamer toch een andere uitstraling geven.

‘Verouderde vloeren zijn vloeren zoals ze horen te zijn; doorleefd en getekend.’

Heeft u nog vragen?

225