Merbau: tropisch hardhout

07 juni 2014
Petra
Gepost in Inspiratie

Duurzame hardhoutsoort

Merbau is een duurzame hardhoutsoort en komt voornamelijk voor in de tropische regenwouden van Zuidoost Azië.

De kleur van vers merbau kernhout is geel tot oranjebruin, nadonkerend tot bruin of donkerroodbruin. Soms komen er zwartachtige zones in het hout voor. Wanneer er daglicht op het hout valt, verdwijnen de grote verschillen. Lichte kleuren worden dan donkerder en donkere gedeelten worden juist lichter. Deze verschillende kleuren zijn kenmerkend voor een merbau vloer. Dit geeft merbau juist die exclusieve, decoratieve uitstraling waarvoor mensen een merbau houten vloer kiezen.

Eigenschappen van merbau

Merbau is een erg harde houtsoort en daarom een duurzame houten vloer. Een merbau vloer werkt nauwelijks. Dit is een aanzienlijk verschil en Merbau behoort dan ook met recht onder de categorie hardhout.

Afwerkingsmogelijkheden voor een merbau vloer

Een merbau houten vloer is prima af te werken in alle afwerkingsmogelijkheden; hardwax, olie of lak. Laat je goed informeren over de afwerking van je vloer. Elke afwerking is anders en zorgt voor een andere uitstraling.

Hoe combineer ik een merbau vloer?

Een houten vloer van merbau heeft eerder een klassieke uitstraling maar is ook perfect te combineren met een modern interieur. RVS en leer zijn materialen die goed bij een merbau vloer passen. Lichte kleuren zijn ook prachtig bij een merbau vloer. Merbau heeft van zichzelf een levendige en warme uitstraling waardoor je juist wel wat industriele materialen kan gebruiken voor je meubelen.

Reageer

Inspiratie Foto's

Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. Bekijk foto's van diverse vloeren in een leefomgeving.

Gratis inspiratie Magazine

  • Binnen 3 dagen in huis
  • Boordevol inspiratie
407
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie