Geborsteld eiken, wat is dat?

10 december 2014
Petra
Gepost in Woonplezier

Een unieke houtsoort!

Het mooie en het leuke van eiken is dat hiermee de meest uiteenlopende uitstralingen te verkrijgen zijn. Dit is dan ook de reden dat eiken veruit de meest verkochte houtsoort is in vloerenland..

Wat is geborsteld eiken?

Neem nou bijvoorbeeld geborsteld eiken. Bij geborsteld eiken wordt het zachte hout door staalborstels verwijderd, zodat de houtstructuur meer naar voren komt. De oppervlakte van geborsteld eiken voelt hierdoor wat geribbeld aan doordat de staalborstels het zachtere hout uit het eiken hebben geborsteld. Een schitterend effect bij geborstelde eiken vloeren.

Extra voordelen geborstelde eiken vloer

Borstelen van eiken vloeren heeft hierdoor ook als voordeel dat eventuele krassen minder snel ontstaan en dat gemaakte krassen minder zichtbaar zijn. Wat geborsteld eiken uniek maakt is dat kleurpigment in het geribbelde oppervlak blijft zitten, waardoor het geborstelde effect meer geaccentueerd wordt. Wil je jouw geborstelde eiken vloer niet teveel laten opvallen, dan kies je gewoon voor een naturel olie of hardwax.

gebrostelde eikenhouten vloer

Extra effect op jouw geborstelde houten vloer

Als je een extra contrast in je houten vloer wilt, kan dit goed met een geborstelde houten vloer. Als je bijvoorbeeld een donker gerookte eiken vloer, met een whitewash afwerking afwerkt, dan zie jij hele duidelijke contrasten. De houtnerven worden dan wit en steken sterk af tegen het donker gerookte hout onder de houtnerven.

droogloopmat op eikenhout

Laat je goed informeren en kijk goed rond!

Ben jij op zoek naar een unieke houten vloer, waar je niet iedere kras op ziet én waar de nerven goed zichtbaar zijn? Laat je dan eens informeren over geborstelde eiken houten vloeren. Neem echt de tijd om veel verschillende vloeren te bekijken voordat je een keuze maakt!

Wil je meer van mijn blogs lezen? Leuk! Dat kan hier...

Reageer

Inspiratie Foto's

Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. Bekijk foto's van diverse vloeren in een leefomgeving.

Gratis inspiratie Magazine

  • Binnen 3 dagen in huis
  • Boordevol inspiratie
411
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie