Geborsteld Eiken, wat is dat?

Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Een unieke houtsoort

Het mooie en het leuke van eiken is dat hiermee de meest uiteenlopende uitstralingen te verkrijgen zijn. Dit is dan ook de reden dat eiken veruit de meest verkochte houtsoort is in vloerenland..

Wat is geborsteld eiken?

Neem nou bijvoorbeeld geborsteld eiken. Bij geborsteld eiken wordt het zachte hout door staalborstels verwijderd, zodat de houtstructuur meer naar voren komt. De oppervlakte van geborsteld eiken voelt hierdoor wat geribbeld aan doordat de staalborstels het zachtere hout uit het eiken hebben geborsteld. Een schitterend effect bij geborstelde eiken vloeren.

Extra voordelen geborstelde eiken vloer.

Borstelen van eiken vloeren heeft hierdoor ook als voordeel dat eventuele krassen minder snel ontstaan en dat gemaakte krassen minder zichtbaar zijn. Wat geborsteld eiken uniek maakt is dat kleurpigment in het geribbelde oppervlak blijft zitten, waardoor het geborstelde effect meer geaccentueerd wordt. Wil je jouw geborstelde eiken vloer niet teveel laten opvallen, dan kies je gewoon voor een naturel olie of hardwax.

Extra effect op jouw geborstelde houten vloer

Als je een extra contrast in je houten vloer wilt, kan dit goed met een geborstelde houten vloer. Als je bijvoorbeeld een donker gerookte eiken vloer, met een whitewash afwerking afwerkt, dan zie jij hele duidelijke contrasten. De houtnerven worden dan wit en steken sterk af tegen het donker gerookte hout onder de houtnerven.

Laat je goed informeren en kijk goed rond!

Ben jij op zoek naar een unieke houten vloer, waar je niet iedere kras op ziet én waar de nerven goed zichtbaar zijn? Laat je dan eens informeren over geborstelde eiken houten vloeren. Neem echt de tijd om veel verschillende vloeren te bekijken voordat je een keuze maakt!

Lees meer van mijn blogs over parketvloeren via de link!

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

226