Massief Parket

Alle informatie over een Massief Parketvloer

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Onverwoestbaar Massief Parket!

Op zoek naar een onverwoestbare houten vloer? Dan kiest u natuurlijk voor een massief parket vloer! Hiermee schaft u een parketvloer aan voor de rest van uw leven. Hoewel er inmiddels vele alternatieven voor massief parket zijn ontwikkeld, blijft het een van de meest gewilde houten vloeren. Begrijpelijk wanneer er naast de levensduur, gekeken wordt naar de uitstraling. Dit geldt in het bijzonder voor de massief Eiken parket vloeren. Dankzij onze ruim 60 jaar ervaring, weten wij precies wat wel en niet kan met massief parket en waarop gelet moet worden. Hierdoor bent u verzekerd van een probleemloze vloer waarvan u iedere dag kunt genieten. Onderstaand treft u een overzicht van ons assortiment in massief parket aan.

Gemakkelijk een keuze maken

Omdat er vele mogelijkheden zijn in massief parket is er de mogelijkheid om op kleur te selecteren. Zo kunt u heel eenvoudig bekijken welke vloer het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen. Daarnaast is de mogelijkheid om te sorteren op houtsoort, waarvan de meest bekende BamboeEikenJatobaRobijn en Sucupira zijn. 

Eigenschappen Massief Parket

De dikte van massief parket vloer is veelal 20 mm. en de plank is rondom voorzien van een mes en groef verbinding. Bij ieder product staat omschreven wat de specifieke eigenschappen en mogelijkheden zijn. De exotische houtsoorten zijn nagenoeg allemaal 18 cm. breed, Eiken is echter leverbaar in verschillende breedtes variërend van 14 – 22 cm. breed. Onder onze specials in Eiken is er zelfs massief parket leverbaar in 30 cm. breed! De lengtes van massief parket zijn variabel waardoor er geen sprake is van een terugkerend patroon.

Werking Massief Parket

Door ons zeeklimaat in Nederland zijn er gedurende het hele jaar schommelingen in de relatieve luchtvochtigheid. Massief Parket reageert hierop door uit te zetten of te krimpen. Hoewel dit als een nadeel wordt ervaren,  behoeft het echter geen problemen te geven wanneer de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen. Wanneer er tijdens het leggen rekening wordt gehouden met voldoende zwelruimte tussen de vloer en muur (of andere objecten) wordt de mogelijkheid gegeven dat een massief parket vloer kan uitzetten zonder direct bol te gaan staan. Ook kan het van belang zijn om gebruik te maken van een luchtbevochtiger waardoor het krimpen wordt tegen gegaan. De meest ideale waarden variëren tussen de 50 en 60 procent relatieve luchtvochtigheid, bij 20 graden Celsius. Wanneer massief parket volledig wordt verlijmd op de constructievloer, wordt de werking tot een minimum gereduceerd.

Inspiratie en showroom

Bekijk onze inspiratie-pagina boordevol sfeervolle interieurfoto's bij onze klanten thuis of vraag ons gratis inspiratie magazine aan. Bent u uitgekeken of heeft u een keuze kunnen maken? Bezoek dan onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek afgestemd op uw persoonlijke wensen en woonstijl. Welkom!

 

Selecteer wat bij u past

Geschikt voor vloerverwarming
Afwerking
Bewerking
Vloersoort(Massief Parket)
Houtsoort
Kleur
296