Verkleuren in de zon

Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Wat doet de zon met je houten vloer?

In de zomer rennen we massaal naar buiten, gewapend met zonnebrandcrème en een zonnebril. Heerlijk om een gezonde kleur te krijgen in de warme zon. Maar wat doet de zon eigenlijk met je houten vloer?

Houten vloer in de zon, dat is verkleuren

Iedere vloer verkleurt, of het nu hout of tapijt is. Haal de resten van je vloerbedekking maar eens tevoorschijn en vergelijk het, het verschil is duidelijk zichtbaar. Het is een feit dat ook een houten vloer onder invloed van zonlicht, op termijn gaat verkleuren. Dit komt door de ultraviolette straling in het zonlicht. De eerste 6 maanden gaat het verkleuringsproces het snelst. Uiteindelijk duurt het proces ongeveer 2 jaar.

 Wat houdt deze verkleuring precies in?

De mate van verkleuring hangt af van verschillende factoren zoals de mate van zonlicht en de afwerking van de houten vloer. De ene afwerking beschermt de vloer namelijk beter dan de andere. Het kiezen van de juiste kleur is vaak een lastige keuze. Doordat een houten vloer een groot oppervlakte heeft, bepaalt het grotendeels de sfeer in je huis.

Daarom is het belangrijk om een goede kleurkeuze te maken en je al goed te laten informeren voordat je de vloer koopt!

Hoe kan ik mijn houten vloer beschermen tegen zonlicht?

De beste bescherming van je houten vloer is zonwering. Hiermee bedoel ik uiteraard buitenzonwering. De zon komt van buiten, dus deze moet al buiten het huis worden tegengehouden. Ook bestaat er een UV-beschermende olie die het verkleuringsproces kan vertragen. Vraag ernaar en laat je informeren.

Door de verkleuring krijg je niet een totaal andere vloer, absoluut niet. Het hout wordt ietsje lichter. Mocht je het echt te licht vinden, dan kan je de houten vloer schuren en weer de gewenste kleur aanbrengen. Maak je dus vooral niet te druk om de verkleuring van het hout, want gelukkig verkleurt alles in je huis een beetje mee. 

Lees meer van mijn blogs over houten vloeren via de link!

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225