Modern wonen

Gepost op 12 februari 2019 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Strak, rustig en ruimtelijk!

Er zijn enorm veel verschillende stijlen wat betreft een interieur. Denk aan klassiek, industrieel, landelijk, brocante maar ook modern. 

Hoe kun je gemakkelijk je huis omtoveren in een modern interieur? Een modern interieur is strak, rustig en ruimtelijk; less is more.

Meubels

Typisch moderne meubels zijn gemaakt van RVS, chroom, aluminium, kunststof of leer. Dit zijn materialen die strak zijn en vooral ook praktisch. Leer is makkelijk om af te nemen en daarnaast zijn het enorm sterke materialen. Houdt je wel van leer maar misschien niet van hypermodern? Dan is het een optie om te kiezen voor bijvoorbeeld cognacleer. Dit heeft een wat meer geleefde uitstraling en het is een warmere kleur. Moderne meubels zijn vaak recht en vierkant. Wanneer je deze ook nog eens haaks op elkaar zet, creëer je een uiterst moderne ruimte.

Houten vloer

Als je een echte moderne houten vloer wilt, is bamboe een hele goede optie. Bamboe is zeer duurzaam en milieuvriendelijk. Een bamboevloer is meestal licht van kleur. Hierdoor creëer je tegelijk ook meer ruimte in je woning. Ondanks dat bamboe een strakke vloer is, leeft het wel. Dit komt doordat er overal nodiën zitten. Nodiën zijn de ringen of knikjes die ongeveer om de 30 cm. in een bamboestok zitten.

Kleuren

Een modern interieur staat erom bekent dat er veel zwart, wit en grijs wordt gebruikt. Daarnaast is hoogglans een veel gebruikt verfsoort in een modern interieur. Wat je vaak ziet is dat deze rustige kleuren worden gecombineerd met een felle, primaire kleur zoals rood, geel of appeltjesgroen.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

214