Kambala Hout

Gepost op 20 maart 2019 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Tropisch hardhout

Kambala hout wordt ook wel iroko genoemd. Lang niet zo populair als eiken hout, maar wel een zeer unieke houtsoort. En al helemaal voor een houten vloer! Het tropische hardhout is afkomstig uit het westen van Afrika. Daar komt het alleen in de tropische gedeelten voor. Wanneer het kambala hout net gezaagd is heeft het een botergele tot bruingele kleur en bevat soms donkerbruine vlammen. Een typische eigenschap voor deze houtsoort is dat het steeds donkerder wordt. Kambala hout lijkt een beetje op teakhout. Men noemt het daarom ook weleens Iroko Teak of Kambala Teak.

Eigenschappen kambala hout

Kambala hout is een tropische hardhoutsoort. Tropische houtsoorten staan er om bekend dat ze zo sterk en duurzaam zijn. Een ander voordeel van deze houtsoort is dat het nauwelijks werkt.

Afwerkmogelijkheden kambala hout

Normaal gesproken kan je voor een houten vloer altijd kiezen uit de afwerkmogelijkheden olie, hardwax en lak. Aangezien een kambala houten vloer bepaalde inhoudstoffen bevat, wordt de droging van lak en wax vertraagd. Daarom gebruiken wij voor kambalahout altijd WoCa olie. Wij hebben jarenlange ervaring in het afwerken van kambala vloeren. Een WoCa olie zorgt voor een zeer natuurlijk uitstraling. Een ander voordeel van WoCa olie is dat het plaatselijk bij te werken is. Ook is een geoliede kambala houten vloer gemakkelijk te onderhouden.

Vloersoorten kambala hout

Een kambala houten vloer is te leggen in allerlei vloersoorten. Denk hierbij aan visgraat parket, een parketvloer tapis, een multiplank of een lamelparket.

Vloerverwarming en tropisch hardhout?

Een kambala houten vloer is ook geschikt voor vloerverwarming. Wel is het verstandig om je hierover goed te laten informeren. Van harte welkom in onze showroom, waar we uitgebreid de tijd nemen om u een persoonlijk advies te geven. 

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

226