Houten vloer vs. Huisdieren

Gepost op 11 september 2018 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Het kan!

Wij krijgen met grote regelmaat klanten in de winkel die vragen of een houten vloer geschikt is wanneer je huisdieren hebt. 

Leveren de nageltjes geen krassen op? En hoe krijg je de vloer weer mooi als je huisdier een ‘ongelukje’ heeft gehad? Of slijt de toplaag niet extra hard met een hond?

Drinkbak

Aangezien er rondom de drinkbak vaak vocht ligt, is het verstandig om daar een mat of placemat onder te leggen. Wanneer de vloer dag en nacht vochtig is, gaat dit ten koste van het hout. Daarom is het goed om het hout hier tegen te beschermen.

Gelakte vloer

Het voordeel van een gelakte vloer is dat uw vloer minder gevoelig is voor krassen. Een gelakte vloer is minder gevoelig voor vocht en vlekken. Met een vochtige doek haal je het vocht of de vlek weg en de vloer ziet er weer keurig uit.

Houtsoort

Ook is het zo dat bij een geleefde, oude kasteelvloer de krasjes veel minder zichtbaar zijn. Dit komt doordat deze vloer er al verouderd uit ziet. Bij een houten vloer die heel egaal is, zal je de krasjes eerder zien.

Hygiëne

Een huisdier komt vaak met vieze pootjes binnen en verliest zijn haren. Daarom is het belangrijk om de vloer vaak te stofzuigen, en die vieze pootjes weg te poetsen. Een houten vloer is zeer hygiënisch voor een huisdier, aangezien het geen stof of vuil opneemt. Het vuil verwijder je gemakkelijk en het trekt niet in de houten vloer.

Een prima optie dus, een houten vloer wanneer je huisdieren hebt. Kom gerust naar onze showroom om nog eens verder te praten over de mogelijkheden. U bent bij ons van harte welkom!

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

226