Houten vloer in een appartement

Gepost op 01 april 2019 door Petra Knulst in #woonplezierGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Geluid reducerende houten vloeren

Een houten vloer spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Maar helaas is het niet altijd toegestaan om klakkeloos een houten vloer te leggen...

Naast alle positieve eigenschappen die een houten vloer heeft, is het ook bekend dat sommige houten vloeren erg gehorig kunnen zijn. Niet handig dus als je niet alleen links en rechts buren hebt, maar ook nog eens rekening moet houden met de mensen die boven en onder je wonen. Mag je dus geen houten vloer in je appartement? Goed nieuws, jawel! Wel zijn er bepaalde richtlijnen opgesteld, waaraan de vloer in een appartement moet voldoen. Het is belangrijk dat je eerst even informeert bij de woningcorporatie of de Vereniging van Eigenaren wat de mogelijkheden zijn in jouw appartement.

Zwevende vloer in appartement

Gelukkig is het tegenwoordig in bijna alle appartementen wél mogelijk om een houten parketvloer te leggen. Zo kun je kiezen voor een zogenaamde zwevende vloer. Hierbij is de vloer niet direct vastgelijmd aan de dragende ondervloer, maar ligt de vloer op een laag verend isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal vangt de geluidstrillingen op, wat zorgt voor een flinke geluidsreductie. Vaak is dit voldoende om toestemming te krijgen van de VvE of de woningcorporatie.

Houten vloer bij zwevende dekvloer

Sommige complexen zijn echter al voorzien van een zogenaamde zwevende dekvloer. Deze vloeren bevatten van zichzelf al contactgeluid isolerende materialen. Een geluiddempende ondervloer kan de werking hiervan juist verstoren. In principe is het bij deze zwevende dekvloeren altijd mogelijk om een houten vloer te leggen.

Welke houtsoort kan in mijn appartement?

Ook als u kiest voor een houten vloer in uw appartement, kan u kiezen uit verschillende houtsoorten. Denk aan een eiken houten vloer, een grenen parketvloer of een prachtige tropische hardhouten vloer: kambala parket. Uiteraard zijn er nog veel meer houtsoorten, kom ze bewonderen in onze showroom te Nunspeet.

Vraag advies aan de vloerenspecialist

Laat je van tevoren goed voorlichten door een vloerenspecialist over de mogelijkheden in jouw huis. Zij zijn op de hoogte van alle ins en outs rondom de mogelijkheden en onmogelijkheden van het leggen van een houten vloer. De koffie staat klaar in Nunspeet.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

226