Gerookte Eiken Vloer

Een sfeervolle bewerking van het hout!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Wat is een gerookte eiken vloer?

Eikenhout bevat looizuur, ook wel gallotannine genoemd. Deze stof is bedoeld om de eikenboom te beschermen tegen insectenvraat of aantasting door bacteriën. Ook bij bosbranden beschermt het looizuur de Eikenboom. Wanneer een eiken houten vloer in een gesloten ruimte wordt geplaatst en bloot wordt gesteld aan ammoniadampen, ontstaat er een verkleuring. Deze verkleuring vindt plaats door de chemische reactie die ontstaat tussen het looizuur en de ammoniadamp. De hoeveelheid ammonia (concentratie) en tijdsduur is bepalend voor het eindresultaat. Ook bevat niet ieder soort eiken dezelfde hoeveelheid looizuur, dit is sterk afhankelijk van het groeigebied van de eikenboom.

Eiken vloer in een lichte of donkere kleur?

Bij Knulst Houten Vloeren kunt u als klant kiezen hoe licht of hoe donker de vloer moet worden. Wij onderscheiden: licht gerookt, midden gerookt, maximaal gerookt en kern gerookt. Bij de laatst genoemde variant wordt de eiken vloer ‘door en door’ gerookt. Een mogelijkheid om eiken nog donkerder te krijgen dan bij kern gerookt eiken is er niet. Met de uiteindelijke afwerking (veelal met olie) kunnen wij de door u gewenste kleur bereiken.

Inspiratie en showroom

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met gerookt eiken? Kijk dan eens op onze inspiratie-pagina boordevol sfeervolle interieurfoto's bij onze klanten thuis. Of vraag ons gratis inspiratie magazine aan! Hebt u vragen of wenst u een vrijblijvend adviesgesprek? Van harte welkom in onze showroom waar wij de verschillende soorten aan u kunnen tonen. Welkom!

 

Selecteer wat bij u past

Geschikt voor vloerverwarming
Afwerking
Bewerking(2)
Vloersoort
Houtsoort(Eiken)
Kleur
329