Witte houten vloeren

Gepost op 23 december 2018 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Creëer ruimte in je huis

Een witte houten vloer creëert ruimte in je huis. Door de lichte kleur en de rust die het uitstraalt lijkt je huis ruimer. Ook past een witte houten vloer bij veel verschillende stijlen. 

Een witte houten vloer geeft een landelijke uitstraling. Maar een witte houten vloer kan ook heel goed bij een industriële keuken. Genoeg mogelijkheden dus! Ik geef je graag wat inspiratie rondom een witte houten vloer.

Mogelijkheden van een witte houten vloer

Een witte houten vloer wordt niet van één specifieke houtsoort gemaakt. Het hout zelf wordt geverfd of soms gespoten. Ook zit er nog verschil tussen diverse soorten witte houten vloeren. Je kan kiezen voor een gedekte witte houten vloerdelen, maar er is ook de mogelijkheid om een ‘white wash look’ te creëren. Het is belangrijk dat je een kwalitatief goede houtsoort uitkiest, uiteindelijk zie je toch alleen maar de witte lak.

Afwerking witte houten vloer

Witte houten vloeren zijn van zichzelf al gelakt en in principe voldoende afgewerkt. Natuurlijk is een witte houten vloer redelijk gevoelig voor vuil. Wanneer jij je houten vloer goed schoonmaakt en onderhoud draagt dit bij aan de levensduur van je houten vloer.

White wash je houten vloerdelen

Een andere mogelijkheid om je houten vloer een witte uitstraling te geven is white wash. Aan de olie wordt wit pigment toegevoegd, voor een withouten effect. White wash dekt minder dan witte verf. Ook white wash is mooi te combineren met een stoere betonlook op je muur. 

Wit je houten vloer

Een witte houten vloer past bij heel veel verschillende stijlen. Om je even een voorstelling te geven; wat denk je van een witte houten vloer met een prachtige betonlook muur? Of een witte houten vloer met een prachtige chesterfield? Genoeg mogelijkheden om je wit houten vloer te combineren in ieder geval. Wil je graag meer informatie ontvangen over de afwerking? Contact gerust eens een van onze adviseurs.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225