Woontrends 2015

Gepost op 09 november 2015 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Vooruitstrevend, inspirerend en gewoon leuk om te volgen

Woontrends zijn zo veranderlijk als het weer, maar zijn toch inspirerend, vooruitstrevend en gewoon leuk om te volgen. Want wie wil er nou niet een kijkje in de toekomst nemen? 

Ik ben voor jullie op zoek gegaan naar de woontrends voor 2015. Wat kan je verwachten op het gebied van houten vloeren?

Woontrend: Houten vloeren

Een houten vloer geeft je huis een authentieke uitstraling. Een houten vloer is prachtig. Het straalt warmte en klasse uit. Toch zijn er wel bewegingen zichtbaar in de wereld van de houten vloeren. Zo zagen we in 2014 veel natuurlijke en vergrijsde tinten en stoere accessoires. Van traditionele robuuste planken en klassieke visgraatparketten tot stoere vergrijsde parketvloeren. Daarnaast zagen we veel invloeden van het Franse landelijk wonen. Eenvoudige inrichtingen met brocante invloeden en robuuste, grof geschuurde houten vloeren. In deze snelle maatschappij willen we weer terug naar de basis, terug naar de eenvoudige, romantische sfeer van voorbijgevlogen tijden. Daar hoort de natuurlijke uitstraling van een houten vloer helemaal bij.

Woontrend: Fleurige ambacht

2015 gaat bekend staan om een intens kleureffect. De afgelopen jaren zag je voornamelijk natuurtinten en de grijze kleur was helemaal hot. Juist omdat de afgelopen jaren behoorlijk ‘braaf’ waren willen we nu een wat fleuriger interieur. Warme kleuren en ambacht. Handwerk blijft populair in combinatie met een tikkeltje industrieel. Denk bijvoorbeeld aan een mooie hongaarse punt in combinatie met een grote tafel met een RVS onderstel. Of allerlei verschillende stoeltjes om je heerlijk grote salontafel, met industriële poten eronder.

Woontrend: Kleurtinten

De kleuren die wij in ons interieur gaan gebruiken zijn blauwtinten en geeltinten. De blauwtinten zorgen voor verkoeling en rust wat ons helpt om te herbronnen en tot onszelf te komen. De gele kleuren geven ons de stimulans om positief en met durf naar de toekomst te kijken. Zij ondersteunen expressiviteit en persoonlijkheid. Hoe klinkt dat? In je eigen huis tot jezelf komen en positief naar de toekomst kijken, het klinkt mij als muziek in de oren.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

214