De charme
van kloostervloeren

Gepost op 02 januari 2019 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Kloostervloeren

Bij een klooster denken wij aan westerse culturen, monniken en rust. Een klooster wordt gebruikt om je terug te trekken en om tot jezelf te komen. Maar wat heeft dit nu te maken met een houten vloer?

Kenmerken kloostervloeren

In de houten vloeren branche heeft de term kloostervloeren een specifieke betekenis gekregen. Het is een houten planken vloer, meestal eiken, met een rustige uitstraling en weinig noesten. De vloer straalt rust en pure reinheid uit, net als het klooster. Leuk om te weten, als de vloer toch teveel noesten heeft voor een kloostervloer dan noemen we het een kasteelvloer.

 Wat is een kloostervloer?

Eiken staat bekend als een kwalitatief zeer geschikte houtsoort voor houten vloeren. Daarnaast is het ook erg duurzaam. Een kloostervloer wordt uit ruige balken geschaafd. Na het schaven worden de nog onbehandelde vloerdelen getrommeld. De houten vloer krijgt een uitstraling van vloeren uit lang vervlogen tijden.

Leggen kloostervloer

De charme van de kloostervloer is ouderwets en doorleefd. Daarom leggen wij de houten vloer ook op de oorspronkelijke wijze; in elkaars verlengde. Meestal vernagelen we de planken op de ondervloer. Dat betekent dat we ze met spijkers aan de ondervloer hechten. Voor extra stevigheid gebruiken we ook lijm.

Afwerking kloostervloer

Een kloostervloer moet niet te netjes afgewerkt worden, dat past niet bij het karakter. Een kloostervloer moet een doorleefde uitstraling hebben. Dat betekent niet dat je de vloer niet mag afwerken. Alle gebruikelijke afwerkingsmethoden kunnen we toepassen om de duurzaamheid van de kloostervloer te verhogen.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

225